Senatorul Gavril Mîrza despre actuala coaliţie: „Nu văd o altă modalitate stabilă de a guverna” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a apreciat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că prin cererea de asumare a răspunderii Guvernului pe legile educaţiei, PD-L încearcă „un joc periculos” pentru a testa coaliţia.

„În loc de un test de fidelitate ar trebui să fie făcut un test de înţelepciune ca fondurile din împrumutul de la FMI să fie folosite pentru menţinerea locurilor de muncă, pentru investiţii, pentru sănătate, pentru problemele sociale, inclusiv pentru măsurile anticriză propuse de PSD”, a sugerat preşedintele PSD Suceava.

El a ţinut să sublinieze că PSD şi PD-L sunt parteneri de guvernare şi că nici unul dintre cele două partide nu este subordonat celuilalt. „Tot ce-i face bine lui Traian Băsescu în campania prezidenţială trebuie făcut, după cum cere PD-L, dar PSD nu este subordonatul PD-L şi al lui Boc”, a spus Mîrza.

Potrivit senatorului sucevean, deciziile trebuie adoptate de liderii coaliţiei şi apoi puse în aplicare de Guvern şi de parlamentarii celor două formaţiuni politice, iar PD-L trebuie să înţeleagă că guvernarea în coaliţie presupune consensul partenerilor aflaţi la guvernare. „Cel căruia nu-i convine, să plece, inclusiv premierul care văd că este în situaţii de nemulţumire, de neacceptare”, a afirmat Mîrza, care consideră că PD-L are o strategie naţională de a trage săgeţi spre PSD. „Jocul de imagine al PD-L trebuie să înceteze. Nu se vor rezolva problemele crizei şi nici cele economice”, a evidenţiat senatorul social-democrat.

Pe de altă parte, liderul PSD Suceava a mai adăugat că are convingerea că actuala coaliţie de guvernare va rezista până după alegerile prezidenţiale, şi crede că va rezista cei patru ani de mandat. „Nu văd o altă modalitate stabilă de a guverna”, a conchis Mîrza.


Intră acum și în grupul de