PSD vrea o funcţie de vicepreşedinte în cadrul CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Cerem o funcţie de vicepreşedinte al CJ. Altfel, nu poţi să fii partener de guvernare şi responsabilitate”, a afirmat luni preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, arătând că la întâlnirea de miercuri a liderilor coaliţiei locale, PSD va solicita participarea la nivelul instituţiilor administraţiei publice alese, pe fiecare localitate până la nivelul Consiliului Judeţean.

Liderul social-democraţilor suceveni a spus într-o conferinţă de presă că PD-L cere PSD să-şi asume responsabilitatea administrării, în condiţiile în care cele două formaţiuni fac parte din coaliţia de guvernare, dar că în judeţul Suceava PD-L conduce singur atât Consiliul Judeţean, primăria municipiului de judeţ şi un număr mare de primării de municipii, oraşe şi comune.”Coaliţia trebuie să funcţioneze până jos. Dacă nu se face, atunci să răspundă cel care doreşte să aibă toate frâiele conducerii şi să nu mai arunce responsabilitatea pe parteneri care participă în mod formal la actul de administrare din judeţ”, a subliniat Gavril Mîrza.

El a arătat că PD-L nu ţine cont de opiniile PSD, exemplificând cu situaţia înregistrată la ultima rectificare a bugetului judeţului când, unui număr de 17 primării sucevene conduse de primari PSD, nu li s-a alocat nici o sumă de bani deşi consilierii judeţeni PSD au arătat că acestea au nevoie de fonduri ca să funcţioneze. „Dacă se doreşte să fim parteneri cu responsabilităţi egale, trebuie să avem şi funcţii, altfel unii au funcţii şi alţii sunt cu răspunderea”, a spus Mîrza.

Totodată, liderul PSD a mai cerut conducerii PD-L Suceava să nu mai considere primarii PSD subordonaţi ai PD-L şi să nu mai facă presiuni asupra acestora să se declare simpatizanţi ai PD-L.

Conducerea Consiliului Judeţean Suceava este asigurată doar de reprezentanţi ai PD-L, această formaţiune politică având cei mai mulţi consilieri judeţeni.


Intră acum și în grupul de