“Pisica Pătrată”, un nou brand în rândul tinerilor pasionaţi de cultura urbană


Intră acum și în grupul de

Alexandru Ciubotariu sau Domnul “Pisica Pătrată”, aşa cum îl cunosc toţi pasionaţii de street art, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti “urbani” din România, a poposit sâmbătă la Suceava, numărându-se printre invitaţii speciali ai Festivalului Naţional de artă şi sporturi urbane “Zona Verde”, ce s-a desfăşurat la Iulius Mall.

“Pisica pătrată înseamnă intervenţie urbană” a explicat artistul, precizând că este într-o continuă căutare de personaje care, odată descoperite, îmbracă fel de fel de forme, păstrând însă denumirea de “pisică pătrată”.

Alexandru Ciobotariu s-a apucat de street art în urmă cu câţiva ani. “Am început timid, desenând mici stikere pe care apoi le lipeam pe clădiri, ziduri etc., iar în timp am ajuns să desenez direct pe stradă, mi-am diversificat tehnicile şi am devenit domnul Pisica Pătrată pentru toţi cei care îmi cunosc munca”.

Înafară de artă stradală, artistul practică caricatura, ilustraţia de presă şi realizează benzi desenate. Se laudă cu aproximativ 70 de expoziţii, personale şi de grup, care au avut loc în galerii de artă, muzee dar şi “în stradă”. Mai mult, acesta a colaborat cu artistul sucevean Mihai Pînzaru PIM în realizarea unei expoziţii de benzi desenate, ce a reprezentat România la Bruxelles.

Succesul artistului şi al cameleonicului personaj “Pisica Pătrată” este în continuă creştere, transformându-se într-un adevărat brand pentru iubitorii de artă şi cultură urbană. În prezent Alexandru Ciubotariu lucrează la o linie de îmbrăcăminte marca “Pisica Pătrată” şi se bucură de recunoaştere şi apreciere.

La Suceava, Alexandru Ciubotariu a fost primit cu căldură şi emoţii de tinerii care se învârt în zona street art-ului românesc. O mare parte din ei au vrut să marcheze întâlnirea solicitând un autograf.

Până si domnişoarele sucevence s-au dovedit a fi pasionate de artă urbană şi de pisici, una dintre ele rugându-l pe artist să-i deseneze “o pisicuţă” direct pe geantă.


Intră acum și în grupul de