Simpatie PD-L sub semnul întrebării, în rândul primarilor independenţi din Ciocăneşti, Vicovu de Jos şi Comăneşti


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a apreciat că declaraţia de simpatie faţă de PD-L făcută de trei primari independenţi din judeţ este cât se poate de curioasă. El a precizat că statutul de independenţi pe care îl au primarii din Ciocăneşti, Vicovu de Jos şi Comăneşti le-ar fi permis acestora să se înscrie în PD-L, însă aceştia au optat pentru statutul de „simpatizant”.

„Este ciudată opţiunea lor. Dacă la primarii care erau membri ai unor partide s-ar putea accepta o asemenea soluţie, cea de simpatizant, la primarii independenţi exista posibilitatea să se înscrie direct în PD-L, fără să-şi piardă mandatul de ales local. Cu toate acestea, se pare că nici aceşti primari independenţi nu cred atât de tare în acest partid”, a declarat Mihai Steiciuc.

El a precizat că deşi ar fi putut să se înscrie fără nici o problemă în PD-L, cei trei primari independenţi, simpatizanţi ai democrat liberalilor, aşteaptă alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, pentru a vedea cine va fi viitorul preşedinte al României.

Pe de altă parte, Mihai Steiciuc a adăugat că în momentul de faţă PD-L nu se deosebeşte cu nimic de PSD, care în perioada 2000 – 2004 se lăuda cu câţi primari reuşea să racoleze de la celelalte formaţiuni politice. „Din păcate PD-L nu a învăţat nimic din istorie şi din fericire acţiunile lor vor avea acelaşi sfârşit ca şi cele ale PSD-ului din perioada amintită. PNL a condamnat şi condamnă în continuare acest mod de a face politică, specific fostului FSN. Şi vreau să-i anunţ pe primarii care astăzi se grăbesc să simpatizeze cu PD-L că din decembrie vor trebui să-şi schimbe opţiunile”, a mai spus Steiciuc.


Intră acum și în grupul de