Guvernul Boc, somat să aducă PSD „în legalitate” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, este de părere că una dintre principalele măsuri anticriză pe care Guvernului Boc ar trebui să o adopte este clarificarea poziţiei faţă de guvernare a PSD. Onofrei susţine că PDL trebuie să fie ştie foarte clar dacă PSD e partid de guvernare sau de opoziţie.

„Principala măsură anticriză a Guvernului Boc este să aducă PSD în legalitate, dacă e partid de opoziţie pentru că are o atitudine de opozant sau este la putere şi îşi asumă măsurile luate de Guvern”, a explicat senatorul Orest Onofrei. El a arătat că premierul poate decide intrarea în legalitate prin trimiterea PSD în opoziţie, în cazul în care acest partid refuză guvernarea şi implicit riscurile acesteia.

„Dacă eşti la guvernare trebuie să fii solidar cu măsurile premierului şi cu premierul însuşi”, a mai spus Onofrei făcând referire la decizia premierului privind asumarea răspunderii Guvernului pe un pachet de legi. Senatorul sucevean a adăugat că PSD trebuie să se decidă „dacă rămâne la guvernare şi munceşte alături de PDL sau iese de la guvernare şi vorbeşte”.

Orest Onofrei a mai declarat că Guvernul ar putea să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului în a doua săptămână din sesiunea parlamentară de toamnă, arătînd că în data de 2 septembrie încep procedurile regulamentare în vederea asumării răspunderii.


Intră acum și în grupul de