PSD şi PNL Suceava nu vor să audă de amânarea debutului noului an şcolar (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Amânarea începerii noului an şcolar ar afecta procesul educaţional, sunt de părere, la unison, social-democraţii şi liberalii suceveni, care consideră că s-au redus suficiente posturi în învăţământ pentru a mai fi făcute şi alte reduceri de cheltuieli cu cadrele didactice.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, care este şi inspector şcolar general adjunct, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu amânarea începerii anului şcolar şi crede că învăţământul trebuie să fie ocolit de criza economică. „Orice implicare a factorului extern de tipul Pogea duce la „deranjarea” actului educaţional. Nu e momentul să implicăm criza economică în ceea ce înseamnă şcoală”, a spus Iordache. El a apreciat că pentru a face economii la buget, ministrul de Finanţe ar trebui să evalueze cu atenţie costurile unui kilometru de autostradă în România sau cheltuielile Preşedinţiei. „Să mai taie Pogea din deplasările în teren ale preşedintelui”, a spus Iordache. El a subliniat că în învăţământ nu se fac cuie şi activitatea nu poate fi normată.

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, improvizează atunci când propune zile libere neplătite în învăţământ. El a arătat că intenţia de a amâna începerea anului şcolar cu zece zile pentru a se reduce cheltuielile bugetare este aberantă. „Sub nici o formă copiii mei nu vor începe şcoala cu zece zile întârziere”, a spus Băişanu care este conferenţiar universitar la Universitatea suceveană. El a arătat să sistemul de învăţământ a ajuns la mâna unor miniştri care improvizează şi care prognozează greşit viitorul României. „Sper ca şcoala să înceapă la timp, iar cadrele didactice să-şi primească drepturile salariale”, a mai spus liderul PNL Suceava.

Amânarea cu zece zile a începerii anului şcolar este soluţia pe care o iau în calcul sindicatele din învăţământ pentru a respecta economiile bugetare impuse de Ministerul Finanţelor.


Intră acum și în grupul de