Mîrza: „Dacă cineva scoate PSD de la guvernare, să-şi asume riscurile” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a apreciat, vineri, că tensiunile actuale de pe scena politică românească sunt generate de apropierea alegerilor prezidenţiale. „Sperăm ca după alegerile prezidenţiale să se aşeze lucrurile. Dacă românii vor cinci ani de scandal, circ, show-uri, vor continua cu actualul preşedinte. Dacă vor stabilitate şi credibilitate internă şi internaţională vor vota cu Mircea Geoană”, a spus Mîrza.

El a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD nu va pleca de la guvernare şi că cine va scoate social-democraţii din Guvern va trebui să-şi asume şi consecinţele dezastruoase pentru ţară în cazul declanşării unei crize politice. „Un lucru este limpede şi clar. Guvernul nu este proprietatea lui Băsescu, Boc sau PD-L, ci a votului popular care a spus că guvernarea trebuie împărţită în părţi egale între PSD şi PD-L”, a declarat preşedintele PSD Suceava.

El a spus că în cazul declanşării unei crize politice prin scoaterea PSD din Guvern, criza economică şi financiară se va adânci, încrederea băncilor va scădea şi va exista pericolul neplăţii pensiilor şi salariilor. „Dacă cineva scoate PSD de la guvernare, să-şi asume riscurile”, a spus Mîrza.

Întrebat dacă se aşteaptă ca premierul Emil Boc să demită miniştri ai PSD, senatorul Gavril Mîrza a spus că nu a auzit de un astfel de scenariu, dar că se poate aştepta la orice. „Gesturile premierului sunt imprevizibile. Nu am cunoştinţă despre un scenariu de acest fel, dar o asemenea măsură ar fi în interesul unui partid care vrea toată puterea”, a mai afirmat preşedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de