PDL Suceava intenţionează să rupă relaţiile cu PSD la nivel judeţean


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava se raliază mai multor organizaţii judeţene ale partidului şi intenţionează să rupă protocolul judeţean cu PSD, au informat, duminică, surse din partid. Până în prezent, mai multe organizaţii PDL din ţară au anunţat fie că au rupt protocolul judeţean cu PSD fie că intenţionează să renunţe la colaborarea la nivel judeţean cu PSD.

În aceste condiţii există posibilitatea ca PDL să denunţe protocolul încheiat cu PSD, ţinând cont de deciziile organizaţiilor judeţene. PDL Suceava a cerut încă din 9 august constatarea nulităţii parteneriatului cu PSD. Astfel BPJ al PDL Suceava a adoptat, în data de 9 august, la Vatra Dornei, o rezoluţie prin care liderul organizaţiei, Gheorghe Flutur, vicepreşedinte al partidului şi membru al conducerii coaliţiei PDLPSD, este mandatat să solicite atât conducerii PDL, cât şi coaliţiei să constate nulitatea “Parteneriatului pentru România”.

La acea vreme prim vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a explicat că s-a ajuns în această situaţie din cauză că PSD nu respectă nimic din acest protocol. “Un document de acest gen există doar dacă prevederile stipulate în el sunt transpuse în practică. În acest moment noi constatăm că acest document nu este pus în practică de PSD, care are un comportament de opozant şi în aceste condiţii actul este nul de drept. Nu facem decât să constatăm această situaţie”, a mai spus Orest Onofrei.

De remarcat este că la Suceava protocolul a fost denunţat însă prima dată de PSD, care, în luna iunie a anunţat, prin vocea prim vicepreşedintelui organizaţiei social-democrate, deputatul Cătălin Nechifor, că la Suceava, PSD este în opoziţie faţă de administraţia judeţeană PDL.

El s-a retras de atunci din echipa judeţeană de negociere PSDPDL. La acea vreme, Nechifor a declarat că la Suceava nu se poate rupe protocolul PSDPDL întrucât aceste nu există şi că deşi PSD s-a aşezat, în luna ianuarie, la masă cu PDL şi a acceptat toate dorinţele administraţiei judeţene PDL, a constatat că de atunci nu s-a făcut niciun pas pentru realizarea obiectivelor stabilite.


Intră acum și în grupul de