USR Suceava cere datele care să justifice continuarea măsurilor de limitare a libertății de mișcare pentru zona carantinată a Sucevei și solicită autorităților competente să reașeze Suceava pe harta României


Intră acum și în grupul de

Președintele USR Suceava, Teodora Munteanu, a solicitat, marți, ca sucevenii să fie informați cu date clare care să justifice continuarea măsurilor de limitare a libertății de mișcare pentru zona carantinată a municipiului Suceava în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus că relaxarea măsurilor după data de 15 mai nu se aplică zonelor carantinate.

„Având în vedere declarația președintelui României, Klaus Iohannis, conform căreia măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile aflate în carantină începând cu data de 15 mai, când se va ridica starea de urgență și se va institui starea de alertă pe tot cuprinsul țării, dar și îngrijorările îndreptățite ale cetățenilor județului Suceava, în special din cele 9 localități aflate încă de la 1 aprilie în carantină, USR Suceava cere autorităților competente să reașeze Suceava pe harta României”, spune Teodora Munteanu.

De asemenea, pentru ca măsurile de limitare a libertății de mișcare a cetățenilor din localitățile aflate încă în carantină, să aibă sens și după data de 15 mai e cere mai multe informații.

Astfel, ea dorește ca sucevenii să afle câte testări s-au efectuat până în prezent în zona carantinată și câte sunt efectuate, în total, în județ  precum și care este situația reală, actualizată și transparentă a raportului dintre îmbolnăviri și vindecări.

Teodora Munteanu solicită și informații din care să rezulte situația îmbolnăviri/vindecări/decese în zona carantinată față de restul județului și care este situația privind rata de contagiune în zona carantinată față de rata de contagiune în restul județului.

„USR Suceava solicită, de asemenea, testarea serologică a populației din această zonă, în vederea evaluării procentului de seroconversie, acesta fiind un factor determinant în relaxarea măsurilor de siguranță. Suntem regiunea care a plătit cel mai greu tribut, în pierderi de vieți, în această pandemie. Unul din cinci români răpuși de COVID-19 este sucevean. Suceava merită explicații, Suceava merită transparență!”, a transmis Teodora Munteanu.


Intră acum și în grupul de