Cătălin Nechifor se întreabă dacă președintele Klaus Iohannis va prelungi starea de urgență pentru a acoperi greșeala Guvernului PNL? Legea privind starea de alertă a fost votată și cel mai devreme va intra luni în vigoare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, s-a întrebat, miercuri seara, după ce legea privind starea de alertă a fost votată de Camera Deputaților și urmează să fie promulgată, dacă președintele Klaus Iohannis va prelungi starea de urgență până la intrarea în vigoare a legii pentru a acoperi greșeala Guvernului PNL.

„S-a votat starea de alertă în Camera Deputaților și legea va merge la promulgare”, a anunțat Nechifor.

El a subliniat că Pro România a votat împotrivă și motivele au fost expuse în nenumărate rânduri de Victor Ponta.

Cătălin Nechifor a arătat însă că problema este că legea va intra în vigoare în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

„Liberalii au comis o greșeală de tehnică legislativă, au adus foarte târziu textul în Parlament și au încercat să cârpească cu un amendament neconstituțional – să intre legea în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial- pe care nici ei nu l-au mai susținut”, a adăugat Nechifor.

El a explicat că presupunând că președintele Iohannis semnează joi legea care va fi promulgată astfel pentru că se îndoiește că va fi contestată la CCR,  legea va putea intra cel mai repede în vigoare luni.

„Ce facem însă cu cele 3 zile descoperite, în care nu mai operează nici starea de urgență, care expiră pe 15 și nici nu ai cadru legal pentru alertă? Va da președintele un nou decret pentru stare de urgență care să acopere vidul de legislație?”, a întrebat Nechifor.


Intră acum și în grupul de