Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi ia atitudine față de prezentarea de neadevăruri despre Suceava la o televiziune națională: Sucevenii au respectat carantina! Nu suntem sălbatici, domnilor și nici „aglomerație ca la metrou” nu a fost


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a luat atitudine, miercuri, după prezentarea de neadevăruri despre municipiul Suceava la o televiziune națională și amintește că va sesiza CNA dacă instituția nu se autosesizează așa cum a procedat în cazul în care o televiziune națională a fost sancționată pentru că a prezentat deformat cartierul sucevean Ițcani.  

„Încă o dată se dovedește că nu tot ceea ce se prezintă la TV este și adevărat. Din dorința de senzațional și pentru audiență, televiziunile calcă peste principiile de bază și peste reguli de etică, prezentând oamenilor informații neadevărate și imagini neconforme”, spune viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a arătat că este trist că în vremuri atât de apăsătoare, jurnaliști în căutare de senzațional, își permit să jignească Bucovina și pe bucovineni folosind expresia „nordul sălbatic”.

„Nu, nu suntem sălbatici, domnilor! Sucevenii au respectat carantina, nu au circulat pe străzi precum în reportajul celor de la Antena 1 și nici “aglomerație la metrou” nu a fost, am fi sesizat de îndată dacă ar fi fost cazul… Suntem oameni și merităm respect!”, a continuat viceprimarul.

El a subliniat că Suceava este un oraș cât se poate de normal în aceste vremuri, unde oamenii respectă măsurile impuse și asta pentru că își doresc să revină la “normalitatea de altădată”.

„Nu merităm să fim arătați cu degetul, blamați și judecați la televizor.De sute de ani, Bucovina este recunoscută pentru ospitalitatea și bunătatea locuitorilor săi. Este locul unde au conviețuit și trăiesc în tihnă și respect mai multe naționalități, locul unde se îmbină ce e mai frumos din oameni și din natură. Am încredere că sucevenii știu să discearnă informațiile primite de „foamea” pentru senzațional a unor “jurnaliști” neprofesioniști!”, a conchis Lucian Harșovschi.

El a notat că în cazul în care cei de la CNA nu sunt atenți, dat fiind faptul că e stare de urgență, îi face noi atenți, cum am mai procedat și în trecut, cu un alt post TV.


Intră acum și în grupul de