Senatorul Ioan Stan deplânge trecerea la cele veșnice a IPS Pimen: Arhiepiscopul Pimen avea harul de a te îndruma și a-ți arăta pe ce drum trebuie să mergi pentru a nu greși nici față de tine, nici față de alții, nici față de Dumnezeu


Intră acum și în grupul de
Ioan Stan

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deplânge trecerea la cele veșnice a IPS Pimen Suceveanul.

„Arhiepiscopul Pimen a fost un simbol al întregului județ și un model de credință și înțelepciune pentru credincioși. Trecerea sa la cele veșnice ne întristează pentru că am pierdut mai mult decât un Arhiereu. Am pierdut în același timp un învățător, un duhovnic, un apărător al ortodoxiei și a legilor sale morale. Arhiepiscopul Pimen avea harul de a te îndruma și a-ți arăta pe ce drum trebuie să mergi pentru a nu greși nici față de tine, nici față de alții, nici față de Dumnezeu”,  a declarat Ioan Stan.

Senatorul sucevean consideră că IPS Pimen Suceveanul a reușit ca în perioada în care a păstorit Biserica din Bucovina a reușit să o transforme într-o adevărată grădină a ortodoxiei.

„Cu experiența sa de viață și cu credința nestrămutată în cele sfinte, a păstorit vreme de peste 29 de ani destinele bisericești ale Sucevei și Bucovinei, reușind să transforme această zonă într-o adevărată grădină a Ortodoxiei, care sub îndrumarea sa a devenit tot mai bogată în credință și spiritualitate”, a adăugat senatorul.

Ioan Stan a precizat că datorită dăruirii și jertfei sale oamenii locului nu au uitat de cele sfinte, existând un adevărat echilibru în ceea ce privește credința, toleranța religioasă, tradițiile și buna cuviință.

„Îi multumim pentru tot ce a făcut pentru noi. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în veșnicia Sa”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de