Soarta directorilor de scoli va fi la mana Consiliilor de Administratie


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (PSD), a anunţat la Suceava, că se lucrează din greu la definitivarea metodologiei de constituire a consiliilor de administraţie în şcoli şi de organizare a concursurilor şi susţine că acestea vor stopa politizarea numirii directorilor de unităţi şcolare. Ministrul a spus într-o conferinţă de presă că ordinul privind numirile directorilor de unităţi şcolare (care a produs atâtea discuţii săptămâna trecută) va fi modificat în condiţiile în care aceştia urmează să fie numiţi în baza noii legislaţii din educaţie.

Ea a mai arătat că se lucrează în prezent la definitivarea metodologiei de constituire a consiliilor de administraţie din şcoli şi de organizare a concursurilor. „Vreau să stopăm politizarea numirii directorilor”, a spus ministrul Educaţiei care a menţionat că şi ordinul de ministru privind numirile de directori cu delegaţie a fost emis în acest sens.

Ecaterina Andronescu a spus că în condiţiile noii Legi a educaţiei, prin care se acordă autonomie şcolii, unitatea şcolară este condusă de un consiliu de administraţie din care o treime reprezintă cadrele didactice, o treime părinţii elevilor şi o treime administraţia locală. Consiliul de administraţie astfel constituit organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de director, iar apoi directorul este numit prin decizie a primarului care verifică dacă s-a respectat metodologia de concurs.

Ministrul Andronescu a mai spus că metodologia pentru constituirea consiliilor de administraţie în şcoli şi metodologia de concurs vor fi emise imediat după promulgarea Legii educaţiei, dată care este însă deocamdată incertă.


Intră acum și în grupul de