Soarta directorilor de scoli va fi la mana Consiliilor de Administratie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (PSD), a anunţat la Suceava, că se lucrează din greu la definitivarea metodologiei de constituire a consiliilor de administraţie în şcoli şi de organizare a concursurilor şi susţine că acestea vor stopa politizarea numirii directorilor de unităţi şcolare. Ministrul a spus într-o conferinţă de presă că ordinul privind numirile directorilor de unităţi şcolare (care a produs atâtea discuţii săptămâna trecută) va fi modificat în condiţiile în care aceştia urmează să fie numiţi în baza noii legislaţii din educaţie.

Ea a mai arătat că se lucrează în prezent la definitivarea metodologiei de constituire a consiliilor de administraţie din şcoli şi de organizare a concursurilor. „Vreau să stopăm politizarea numirii directorilor”, a spus ministrul Educaţiei care a menţionat că şi ordinul de ministru privind numirile de directori cu delegaţie a fost emis în acest sens.

Ecaterina Andronescu a spus că în condiţiile noii Legi a educaţiei, prin care se acordă autonomie şcolii, unitatea şcolară este condusă de un consiliu de administraţie din care o treime reprezintă cadrele didactice, o treime părinţii elevilor şi o treime administraţia locală. Consiliul de administraţie astfel constituit organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de director, iar apoi directorul este numit prin decizie a primarului care verifică dacă s-a respectat metodologia de concurs.

Ministrul Andronescu a mai spus că metodologia pentru constituirea consiliilor de administraţie în şcoli şi metodologia de concurs vor fi emise imediat după promulgarea Legii educaţiei, dată care este însă deocamdată incertă.

loading...