Microbuzele scolare ar putea fi puse la treaba in slujba invatarii culturii urbane (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că transportului şcolar ar trebui să i se dea mai multă flexibilitate, iar microbuzele şcolare să fie folosite pentru excursii cu elevii, pentru ca aceştia să viziteze muzee sau să ia contact cu cultura urbană.

Andronescu a spus într-o conferinţă de presă, că microbuzele sunt destinate elevilor din mediul rural şi sunt multe sate izolate, situate departe de oraşe. „Am făcut deja, prin planurile cadru, o propunere de flexibilizare a orelor de dirigenţie.

Mi-ar plăcea ca aceste microbuze să fie folosite în excursii la care elevii din sate să fie duşi la muzee, să se apropie de cultura oraşelor, să fie scoşi din sate şi să se apropie de ceea ce înseamnă civilizaţia oraşelor”, a mai spus ministrul Educaţiei, refuzând să creadă că această libertate va fi folosită şi în alte scopuri decât pentru ce a fost dată.

Ea a mai menţionat că în acest an un număr de 120 de microbuze şcolare vor fi trimise unor şcoli din mediul rural, licitaţia fiind în desfăşurare.


Intră acum și în grupul de