PSD si PNL au absentat de la sedinta Birourilor permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului


Intră acum și în grupul de

„PSD a ajuns în situaţia că nici opoziţie nu mai poate face”, a apreciat miercuri, senatorul democrat-liberal Orest Onofrei, care deţine şi funcţia de secretar al Senatului, arătând că după ce în ultima perioadă formaţiunea social-democrată s-a străduit să blocheze toate iniţiativele PD-L sau ale preşedintelui Traian Băsescu, acum nu e în stare să-şi exprime un punct de vedere. „Nu era obligatoriu ca membrii PSD să fi fost de acord cu organizarea referendumului. Acordul Biroului Permanent este consultativ şi puteau să spună că nu sunt de acord”, a spus parlamentarul PD-L, precizând că prezenţa membrilor PSD şi PNL la şedinţa Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului este obligaţie de serviciu pentru care aceştia sunt plătiţi.

Onofrei a subliniat că situaţia cea mai gravă în care s-a ajuns din cauza PSD este că Parlamentul blochează un drept constituţional al altei instituţii a statului. „PSD pune Parlamentul într-o postură extrem de jenantă în care o instituţie a statului blochează dreptul constituţional al altei instituţii a statului, Preşedinţia României, de a convoca un referendum”, a mai spus senatorul PD-L.

El a menţionat că membrii PD-L din Birourile Permanente ale celor două Camere au convocat, pentru miercuri, o şedinţă comună în care să se discute despre avizul pe care trebuie să-l dea Parlamentul legat de solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un referendum pe tema parlamentului unicameral, la care au absentat însă reprezentanţii PSD şi PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joia trecută, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.


Intră acum și în grupul de