Alexandru Rădulescu: La inițiativa PSD a fost votată legea prin care Hidroelectrica, CEC Bank, Portul Constanța, Tarom, Aeroportul Henri Coandă nu vor putea fi vândute timp de doi ani. PNL a votat împotrivă și contestă legea la CCR

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunțat, miercuri, că în Camera Deputaților a fost votată o lege inițiată de PSD prin care se stopează vânzarea participațiilor statului la diverese companii pe care le deține.

„Astăzi, în Camera Deputaților, s-a votat o lege extrem de importantă prin care se stopează încercarea guvernării PNL de a înstrăina avuția națională. Prin această lege, inițiată de PSD, se interzice pe o perioadă de doi ani Statutului Român, (celor care gestionează resursele naționale), să-și înstrăineze participațiile pe care le deține la companii. Se interzice și listarea pe bursă a acestor companii”, a anunțat Rădulescu.

El a arătat că, deloc surprinzător, deputații PNL au votat împotriva acestei legi și că, mai mult, au anunțat că vor ataca acestă lege la Curtea Constituțională.

„Dacă va fi promulgată de președintele Iohannis, acesta lege va opri practic procedura de listare la bursă, intenționată de guvernul PNL, a unor companii ale Statului Român, Hidroelectrica, CEC Bank, Portul Constanța, Tarom, Aeroportul Henri Coandă, dorite să fie achiziționate ieftin de către mari companii străine”, a spus deputatul sucevean.

El a explicat că este evident că vânzarea unor asemenea participanții în perioadă de criză reprezintă vânzare în pierdere.

„Este evident că cine vinde în perioadă de criză, cum este cea actuală provocată de epidemia de coronavirus, vinde în pierdere. Aceasta era și intenția reală a deputaților liberali și a guvernului Orban ce susțin de fapt interese străine românilor. Aceeași intenție a fost vizibilă și în demersurile guvernului tehnocrat, condus de Dacian Cioloș în 2016. Din fericire pentru români, actualul lider al coaliției  USR-PLUS nu a avut timp să-și materializeze această intenție”, a conchis Alexandru Rădulescu.