Deputatul polonezilor Ghervazen Longher: „Nu am mers niciodata impotriva vreunui guvern”


Intră acum și în grupul de

Grupul minorităţilor din Parlament, din care face parte şi Uniunea Polonezilor din România, se vor reuni luni, în şedinţă, pentru a discuta despre moţiunea de cenzură la adresa guvernului. „În asemenea cazuri avem şedinţă de grup a minorităţilor din Parlament. De fiecare dată, până acum grupul nu a votat vreo moţiune. Vom vedea ce hotărâre vom lua în şedinţa de luni. Nu am mers niciodată împotriva vreunui guvern. Noi am înţeles situaţia critică economică din România şi nu au fost probleme că ni s-a tăiat 10 la sută din fondurile de anul acesta. Sper să se respecte bugetul de stat prin care s-au votat banii pentru minorităţi”, a precizat joi, deputatul Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

Moţiunea de cenzură „11 împotriva României”, depusă marţi de PNL şi UDMR împotriva Guvernului Boc II, trebuia să fie citită joi în Parlament, urmând ca pe 13 octombrie, la cinci zile de la prezentarea ei, să fie supusă votului în Plen. Moţiunea de cenzură intitulată „11 împotriva României” a fost semnată în total de 124 de parlamentari, dintre care şapte din grupul social-democraţilor.

Potrivit art. 113 din Constituţia României, „Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor, se arată în Constituţie.

Joi dimineaţă, Grupul parlamentar al PD-L a părăsit plenul Parlamentului. Democrat-liberalii au refuzat să participe la şedinţa unde trebuia citită moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR împotriva Guvernului Boc II. Şedinţa Parlamentului a fost suspendată din lipsă de cvorum.

PD-L susţine că moţiunea de cenzură este neconstituţională şi a propus trimiterea moţiunii iniţiate de PNL şi UDMR la Comisiile Juridice reunite al Parlamentului.
Şedinţa Parlamentului s-a reluat, dar parlamentarii PD-L au anunţat că vor participa doar la votarea CA al BNR, nu şi la citirea moţiunii de cenzură.


Intră acum și în grupul de