PSD Suceava il ameninta cu excluderea. Corneliu Popovici isi trimite demisia in plic cu confirmare de primire si adeziunea la PD-L


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, care deţinea funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene Suceava a PSD, riscă să fie exclus din partid, în condiţiile în care nu şi-a depus încă demisia din funcţie aşa cum a spus că va face la întoarcerea din Kazakhstan, unde a participat la un târg internaţional de turism. “Nu fac excepţie. Când ajung acasă îmi depun demisia. Sunt la dispoziţia partidului”, a declarat Popovici, în urmă cu o săptămână.

Potrivit unor surse din PSD, el a informat organizaţia suceveană a PSD că preferă să rămână în funcţia de secretar de stat în Ministerul Turismului. În cursul lunii august au apărut mai multe informaţii că PSD intenţiona să-i retragă sprijinul politic lui Popovici după ce, în urma prezentării ministrului Turismului, Elena Udrea, la comisia parlamentară de anchetă, acesta a fost solicitat de ministru să cheme liftul, generând un întreg scandal pe această temă. La vremea respectivă, preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că i-a fost „milă” de situaţia în care a fost pus Corneliu Popovici, dar a dezminţit că PSD ar intenţiona să-l înlocuiască pe acesta din funcţia de secretar de stat.

În cursul după-amiezii de joi, Corneliu Popovici a contactat presa suceveană şi a spus că a trimis în cursul dimineţii aceleiaşi zile, o scrisoare recomandată organizaţiei judeţene Suceava care conţinea demisia lui din partid. „Mi-am luat un angajament faţă de nişte oameni din judeţul Suceava cu care am început să lucrăm la o serie de proiecte pe dezvoltarea infrastructurii de turism şi nu vreau să-mi încalc cuvântul dat. Am optat să rămân la Minister şi să ajut la punerea lor în aplicare”, a mai spus Corneliu Popovici.

Joi seara, el a recunoscut la insistenţele presei sucevene că în realitate şi-a depus adeziunea la PD-L şi că de joi este membru al acestui partid.


Intră acum și în grupul de