PDL ascuză PSD de ipocrizie şi amnezie


Intră acum și în grupul de

Secretarul Senatului României, Orest Onofrei, senator PDL de Suceava, a acuzat, duminică, PSD de ipocrizie pentru că la nici o săptămână de când s-a ridicat de la masa Guvernului se comportă de parcă nu ar fi fost la guvernare. Mai mult, Onofrei este de părere că prin susţinerea moţiunii de cenzură PSD nu vrea altceva decât să provoace şi o criză guvernamentală.

Senatorul Orest Onofrei a declarat că PSD nu îşi asumă nimic din cele nouă luni de guvernare şi că încearcă să creeze şi o criză guvernamentală. „Nici nu au apucat să se şteargă la gură după ce au plecat de la masa Guvernării că se şi comportă de parcă nu ar fi fost la guvernare”, a explicat senatorul Onofrei care a mai arătat că PSD mizează ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, dar că din semnalele pe care le are, parlamentarii, care sunt aleşi uninominal, ţin cont mai mult de părerea celor din teritoriu decât de ceea ce dictează conducerea de partid.

„După criza economică şi politică nu cred că mai este nevoie de o criză guvernamentală”, a spus Onofrei. El consideră că guvernul va fi confirmat marţi în urma votului exprimat la moţiunea de cenzură şi că o nouă formulă guvernamentală ar urma să fie discutată după alegerile prezidenţiale.

Liberalii au depus, în 6 octombrie, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată „11 împotriva României”. Moţiunea este semnată de parlamentarii PNL, UDMR şi de şapte reprezentanţi ai PSD. Textul moţiunii a fost citit joi în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea şi votul urmând să aibă loc marţi.

Parlamentarii PDL au trimis, joi, la Curtea Constituţională, sesizarea de neconstituţionalitate privind iniţierea moţiunii de cenzură de către aceeaşi parlamentari care au semnat şi moţiunea de cenzură precedentă.


Intră acum și în grupul de