PSD Suceava face „apel la rezistenta”


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţei judeţene Suceava a PSD, deputatul de Fălticeni, Cătălin Nechifor, a făcut, duminică, un apel la „rezistenţă politică faţă de PD-L” spunând că acest partid exercită în momentul de faţă o intimidare „fără precedent”, adăugând că ministrul de Interne, Vasile Blaga, şi-a încălcat deja cuvântul că nu se va implica în campania electorală.

În „Apelul la rezistenţă” remis duminică presei, deputatul PSD Cătălin Nechifor arată că au rămas mai puţin de 60 de zile până la alegerea unui nou preşedinte al României, timp în care partidul preşedintelui Băsescu exercită „o presiune politică şi o intimidare fără precedent” la adresa celorlalţi participanţi la viata politică, care nu îmbrăţişează idealurile portocalii.

„Fac în acest moment un apel la rezistenţă politică tuturor celor care au tăria morală de a rezista încă două luni şi atrag atenţia celor care sunt dispuşi la trădarea electoratului să o facă acum”, se arată în documentul semnat de parlamentarul social-democrat sucevean, remis redacţiilor ziarelor din judeţul Suceava.

El adaugă că are încredere că în afara declaraţiilor de susţinere a lui Traian Băsescu, cei care au cedat deja presiunilor se vor gândi de două ori la viitorul lor şi al oamenilor care i-au trimis în funcţii subliniind că este ferm convins că mulţi dintre cei care se declară simpatizanţi Băsescu sau PDL îşi vor arăta adevărata susţinere la alegerile din 22 noiembrie şi mai ales în turul al doilea din 6 decembrie. „Promisiunile pe care cei din PDL le fac în aceste zile nu au nicio valoare, dacă însuşi ministrul Internelor, Vasile Blaga, nu a fost în stare să îşi respecte cuvântul dat, măcar de ochii lumii”, arată deputatul PSD.

Cătălin Nechifor aminteşte că Vasile Blaga dădea asigurări în urmă cu câteva zile că nu va fi în niciun caz directorul de campanie al PDL şi al lui Traian Băsescu, dar că prin declaraţiile incendiare de sâmbătă, ministrul de Interne îşi arată adevărata faţă, iar atacul său politic este o premieră a României moderne. „Niciodată până acum miniştrii de interne care s-au succedat în funcţie nu au politizat într-o aşa manieră activitatea unui minister care ar trebui să asigure un climat de transparenţă şi corectitudine pentru alegerile prezidenţiale”, a spus Nechifor.

Apelul lui Nechifor vine după ce vineri un număr de patru primari PSD din judeţul Suceava au anunţat că susţin candidatura la Preşedinţie a lui Traian Băsescu, iar PSD Suceava a precizat că cei patru au făcut aceste declaraţii în urma unor intimidări.


Intră acum și în grupul de