PD-L Suceava incepe campania pentru Traian Basescu din Piata Drapelelor UE


Intră acum și în grupul de

„Sunt Gheorghe Flutur şi vă spun: Traian Băsescu – cel mai bun”! Astfel stătea scris pe un panou uriaş, amplasat în Piaţa Drapelelor Uniunii Europene din municipiul Suceava, aflată în imediata apropiere a Palatului Administrativ, care avea pe el şi chipul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. În faţa acestuia, liderii judeţeni ai partidului, deputaţii Sanda-Maria Ardeleanu şi Ioan Bălan, secretar general al organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, Romică Andreica şi Dan Cadariu (vicepreşedinte al CJ), avându-l în frunte pe primarul Sucevei, Ion Lungu, au lansat în municipiul reşedinţă de judeţ candidatura lui Traian Băsescu pentru preşedinţia României.

În Piaţa Drapelelor au fost prezenţi peste 250 de susţinători şi simpatizanţi ai PD-L şi Traian Băsescu care erau îmbrăcaţi cu geci pe care scria „Băsescu pentru România!” şi care purtau şi fulare sau şepci portocalii.

Singurul care a vorbit a fost primarul Ion Lungu care le-a cerut celor prezenţi să nu dea crezare „sondajelor de opinie mincinoase” ce sunt vehiculate în ultima perioadă în presa scrisă de la Bucureşti şi a anunţat că „noi ştim exact cum stăm în sondajele de opinie şi că Traian Băsescu este omul în care românii au cea mai mare încredere”. El le-a cerut celor prezenţi să facă o retrospectivă a luptei pe care actualul preşedinte a dat-o de-a lungul celor cinci ani de mandat cu tot felul de oameni şi mai ales cu un sistem de vot din Parlamentul României care a dorit de fiecare dată altceva decât „populaţia”. „PD-L rămîne cel mai mare partid din judeţul Suceava şi a demarat în forţă campania electorală. Avem o echipă puternică ce se va bate pentru Traian Băsescu”, a spus Ion Lungu, care este şeful de campanie al PD-L Suceava.

El a ţinut să precizeze că atât alegerile prezidenţiale din acest an cât şi referendumul sunt importante, subliniind că reforma statului a fost întârziată prea mult şi trebuie începută, iar singurul om care a avut curajul să înceapă această reformă este Traian Băsescu. Primarul a mai vorbit despre criza economică, despre pensiile foarte mari ale parlamentarilor şi despre necesitatea unui guvern responsabil.

Lungu a criticat PSD pentru că a ieşit de la guvernare şi a contribuit la căderea Guvernului Boc, dar şi PNL pentru că la finalul anului 2008 au cheltuit nepermis de mulţi bani, deşi se ştia că urmează o perioadă de criză economică. El a arătat că PD-L şi Traian Băsescu susţin un Parlament unicameral care va duce la reducerea costurilor Parlamentului şi că această măsură este apreciată de majoritatea populaţiei. Membrii PDL s-au strâns în finalul acestei acţiuni într-o horă imensă, dansând pe imnul partidului.


Intră acum și în grupul de