Liderii PSD si-au amintit de eroul de la Paiseni, Ioan Grosaru


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD, Mircea Geoană alături de lideri marcanţi ai PSD de la centu şi din judeţul Suceava a depus, duminică, de Ziua Armatei, o coroană de flori în localitatea suceveană Păiseni, la mormântul sub-locotenentului post-mortem Ioan Grosaru, ucis în septembrie 2007 într-o misiune în Irak. Mircea Geoană a declarat, după ceremonialul depunerii de coroane de flori, că Armata Română a fost, este şi va fi „coloana vertebrală” a poporului român şi că trebuie să rămână „element de referinţă” al identităţii naţionale.

„Din păcate, aceşti ani din urmă au făcut din armată un element de dispută politică. Acest lucru trebuie să înceteze, iar armata să primească resursele, echipamentul, înzestrarea şi respectul pe care le merită”, a ţinut să precizeze Geoană. El a mai declarat că CSAT (Consiliul Superior de Apărare a Ţării) trebuie să devină o instituţie care să asigure predictibilitate şi resurse, precum şi respectul pentru armată. Mircea Geoană le-a spus localnicilor prezenţi la ceremonialul respectiv că a avut recent o întâlnire cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, din care a reieşit că armata SUA are alocate anual numai pentru operaţiunile din Afganistan 50 de miliarde de dolari şi se preconizează că în 2010 va avea 67 miliarde de dolari. Potrivit lui Geoană, în aceste condiţii, SUA nu ar mai avea nevoie de sprijinul altor ţări în operaţiunile din Afganistan.

Mircea Geoană le-a mai spus localnicilor că la întâlnirea cu Joe Biden acesta i-a zis că, dacă ar fi întrebaţi alături de cine ar vrea să lupte atunci când se pune problema unei operaţiuni cu grad de risc, militarii americani răspund că ar dori să-i aibă alături pe militarii români sau pe cei polonezi. În opinia liderului social-democrat acest lucru dovedeşte că Armata Română se transformă într-o armată modernă.

Liderul social-democrat a vorbit cu membrii familiei lui Ioan Grosaru şi le-a spus că urmează să fie publicat un nou volum de poezii al acestuia explicând că Editura Nemira a acceptat să publice poeziile scrise de Ioan Grosaru în Irak şi Afganistan.
La ceremonialul respectiv au participat şi patru foşti colegi ai lui Ioan Grosaru, din Batalionul 32 Infanterie „Mircea” Timişoara.


Intră acum și în grupul de