PSD solicita implementarea sistemului anti-frauda electorala propus de STS (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Guvernul Boc are drept unică preocupare organizarea şi fraudarea alegerilor în interesul domnului Băsescu”, a declarat vineri senatorul PSD Titus Corlăţean într-o conferinţă de presă, arătând că înainte de ruperea coaliţiei PD-L-PSD, conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a prezentat în Guvern un mecanism anti-fraudă şi care ar fi permis rapid, în timp real, detectarea votului multiplu, iar premierul Emil Boc a apreciat deschis acest sistem, dar a încheiat respingând ferm aplicarea lui la aceste alegeri.

Parlamentarul social-democrat consideră că acest fapt atrage atenţia asupra intenţiilor reale ale guvernanţilor demisionaţi, de a pregăti fraudarea alegerilor. „A existat o insistenţă din partea ministrului de interne de la acea vreme, Dan Nica, care a fost de asemenea respinsă. Acest lucru a fost confirmat într-o audiere în comisiile de specialitate la Parlament, a conducerii STS şi poate să ne ducă la concluzia că una dintre motivaţiile reale a îndepărtării ministrului Dan Nica a fost tocmai insistenţa lui de a implementa un sistem anti-fraudă pentru detectarea votului multiplu la alegerile prezidenţiale”, a spus Corlăţean.

El a cerut actualului guvern să implementeze pentru aceste alegeri prezidenţiale sistemul anti-fraudă electorală propus de STS ca o dovadă a transparenţei de a avea alegeri corecte. „În numele PSD cer astăzi public premierului demisionat Boc-pentru că timp este, se poate implementa sistemul extrem de rapid- ca guvernul demisionat să pună în practică sistemul pe care STS l-a adoptat şi poate să-l implementeze imediat, ca o dovadă a transparenţei şi a dorinţei de a avea alegeri libere şi democratice, în afara oricăror suspiciuni”, a spus Corlăţean.

Potrivit senatorului PSD, şi modul de organizare al referendumului fără respectarea legislaţiei în domeniu dovedeşte că se doreşte acoperirea ilegalităţilor. „Este o varză generală menită să acopere ilegalităţi”, a subliniat Corlăţean.


Intră acum și în grupul de