Oprescu le cere sucevenilor sa mearga la vot indiferent de optiunea pe care o au


Intră acum și în grupul de

Candidatul indepdendent la preşedinţia României, Sorin Oprescu a spus sâmbătă la Suceava că românii trăiesc în momentul de față într-o stare de frică şi totuși le-a cerut să aibă curajul să meargă la vot dacă vor să schimbe cu adevărat ceva în România. Oprescu a ținut să le spună simpatizanților săi adunați la Casa Culturii că este necesar ca la aceste alegeri să se prezinte cât mai mulţi cetăţeni.

„Nu pedepsiţi pe nimeni dacă nu mergeţi la vot, ci doar pe dumneavoastră”, a menționat Sorin Oprescu arătând că după alegeri electoratul nu mai contează şi că politicienii le vor mai face promisiuni peste patru sau cinci ani. El a mai arătat că prin participarea tuturor la vot tendinţa de fraudare se va diminua şi că e importantă prezenţa masivă la alegeri indiferent pe cine preferă oamenii.

„Pentru a putea schimba ceva, curajul nu ţi-l manifeşti în casă”, a mai spus Oprescu, spunând că a simțit în timpul turneului său prin țară că românii trăiesc într-o stare de frică. „Frica este prezentă. Frica de a-şi pierde locul de muncă, dacă vor mai avea loc de muncă sau nu, dacă vor mai putea să-şi trimită copiii la şcoală, sau dacă va putea să subziste”, a explicat candidatul independent.

Întrebat dacă a constatat că şi preşedintelui Traian Băsescu îi este frică în evetualitatea pierderii actualului loc de muncă, Oprescu a apreciat că acesta ar avea într-adevăr o problemă legată de obţinerea unui post de comandant de navă. „În condiţiile în care navele, atâtea câte au mai rămas sunt ocupate cu comandanţi, probabil că, nemaiexistând influenţa politicului, va trebui să stea la coadă. Parcă aşa a spus, că se mai întoarce pe mare”, a zâmbit ironic Sorin Oprescu.


Intră acum și în grupul de