60 de elevi jandarmi au donat sange pentru tatal unui coleg


Intră acum și în grupul de

„Un strop de sânge – o şansă la viaţă” poate fi intitulată mica acţiune de donare de sânge realizată de câteva zeci de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii fălticenene, locotenent Irina Ipati, aproximativ 60 de elevi din anul al II-lea ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni care desfăşoară în prezent activităţi de învăţământ în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi -Gheorgheni au donat sânge în cadrul spitalului municipal fălticenenan.

„Iniţiativa a pornit de la un grup de elevi care cunoşteau faptul că tatăl unui coleg avea probleme serioase de sănătate şi necesita o transfuzie. Elevii jandarmii s-au dovedit solidari cu necazul colegului lor şi s-au hotărât să-l ajute” precizează locotenentul Ipati. Astfel, aproximativ 60 de elevi s-au prezentat la sediul Spitalului din Gheorgheni unde o echipă din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Miercurea Ciuc a recoltat aproximativ 15 litri de sânge.
Pungile cu sânge au fost transportate la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde este internat tatăl elevului jandarm.

„A fost un lucru neaşteptat. Deşi nu am vrut să se ajungă aici, mă bucur că am colegi care să mă ajute la greu. Uneori, de la cine te aştepţi mai puţin, de acolo primeşti mai mult. Oricum, spiritul de echipă e foarte puternic evidenţiat în colectivul în care sunt. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, dar şi celor care au vrut să mă ajute şi, din diferite motive, nu au putut s-o facă”, a declarat elevul jandarm.


Intră acum și în grupul de