Intentia PSD Suceava de a acredita observatori din partea unor ONG-uri nu e vazuta cu ochi buni de OSCE (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Declaraţia liderului PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, privind intenţia de a acredita, sub umbrela unor fundaţii, 700 de activişti care să supravegheze procesul electoral, este citată în raportul preliminar al observatorilor OSCE al alegerilor din România, a declarat marţi prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei. Potrivit acestuia, PSD a cerut prezenţa OSCE pentru a observa alegerile prezidenţiale din România, iar o primă situaţie anormală a fost constatată în raportul intermediar în care „un punct negativ” este declaraţia preşedintelui PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, privind observatorii PSD acreditaţi din partea unor ONG-uri.

Întrebat cum comentează acuzele PSD Suceava privind numirea de preşedinţi de secţii de votare a unor persoane apropiate PD-L, senatorul PD-L sucevean a arătat că la desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare trebuie respectată legea şi că aceştia nu trebuie să fie membri sau apropiaţi ai partidelor politice.

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că social-democraţii suceveni se pregătesc pentru a limita “furtul şi frauda” la alegerile prezidenţiale. El a arătat că, pe lângă grupuri de sprijin formate din pensionari şi tineri care vor supraveghea fiecare secţie de votare, în fiecare colegiu electoral din judeţ va fi şi o echipă, de trei-patru oameni, care să intervină acolo unde se semnalează fraude. “Vor fi oameni cu acte în regulă de observatori. PSD va avea 700 de observatori, câte unul pe lângă fiecare secţie de votare, iar restul în grupuri de intervenţie”, a spus Mîrza, menţionând că observatorii fac parte din organizaţii neguvernamentale.


Intră acum și în grupul de