Dilema lui Onofrei: „Majoritatea populatiei sau majoritatea parlamentara?”


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, şi-a exprimat suprinderea asupra faptului că majoritatea parlamentară încearcă să propună electoratului român să voteze pentru un prim ministru în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Orest Onofrei a declarat că pe data de 6 decembrie românii sunt chemaţi să voteze preşedintele României şi nu premierul.

„În România, pe legislaţia actuală, premierul nu se votează ci se desemnează”, a mai spus senatorul Onofrei. El a arătat că românii au de ales între ceea ce propune Traian Băsescu şi ceea ce doreşte majoritatea parlamentară.

„De fapt românii au de ales între proiectul lui Traian Băsescu, care şi-a luat ca aliat electoratul, şi proiectul majorităţii parlamentare, el fiind în conflict cu o majoritate parlamentară. Această situaţie nu este nouă. Traian Băsescu a mai fost în conflict cu o majoritate parlamentară care a dus la suspendarea preşedintelui în Parlament, dar majoritatea populaţiei a contrazis opinia majorităţii parlamentare”, a ţinut să explice Orest Onofrei.

Parlamentarul sucevean consideră că în 6 decembrie majoritatea populaţiei se va pronunţa dacă este de acord cu majoritatea parlamentară. „Ceea ce vom afla doar în seara de 6 decembrie va fi decis doar de majoritatea populaţiei. Populaţia va valida atunci părerea majorităţii parlamentare sau părerea lui Traian Băsescu”, a mai spus Orest Onofrei.

Amintim că PNL a decis marţi seară să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al prezidenţialor dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale şi crearea unei majorităţi parlamentare de susţinere a unui Guvern care să fie condus de Klaus Iohannis, iar conducerea UDMR a hotărât să colaboreze cu liberalii în susţinerea unui candidat pentru Cotroceni.


Intră acum și în grupul de