CSU Suceava-SC Time Burevestnik (Ucraina), in optimi (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

Marţi, la sediul EHF din Viena, a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul optimilor de finală a Cupei Challenge. CS Universitatea Suceava va juca în această fază împotriva formaţiei SC Time Burevestnik din Ucraina, echipă venită din calificări , care în 16-imi s-a calificat la masa verde prin abandonul croaţilor de la RK Metkovic.

Adversara sucevenilor din optimile de finală ale Cupei Challenge, SC Time Burevestnik, nu este o echipă lispsită de experienţă în competiţiile europene, anul acesta participând pentru a patra oară în Challenge Cup. Spre deosebire de CS Universitatea, care a ajuns la prima prezenţă să joace finala competiţiei, ucrainienii au ajuns de trei ori în optimile de finală ale Challenge Cup, în 2007 şi 2008.

Bibirig: “Şansele de calificare sunt egale”

SC Time Burevestnik, adversara Universităţii Suceava în optimile de finală ale Cupei Challenge este o grupare privită cu maximă seriozitate de antrenorul Leonard Bibirig. “Este o echipă care provine din şcoala de handbal rusească şi cred că acest aspect ne va face să-i tratăm cu maximă siguranţă. Până în februarie vom avea timp să aflăm cât mai multe despre această echipă şi sper ca până atunci să se integreze în echipă şi jucătorii care acum sunt accidentaţi. Eu zic că şansele sunt egale, 50%-50%. Poate ar fi fost mai bine dacă am fi jucat cu Bologna, dar nici aşa nu ne putem plânge”, a declarat Leonard Bibirig.

Un adversar convenabil financiar

Din punct de vededere financiar, sucevenii se pot declara mulţumiţi cu faptul că vor avea de făcut o deplasare în Ucraina, la Luhansk, în estul Ucrainei. Luhansk este unul dintre oraşele mari ale vecinilor de la nord, la fel ca şi în Suceava, acolo existând şi o universitate. Luni, directorul tehnic al CSU, Petru Ghervan, preciza că şi-ar dori să înfrunte o echipă din Europa de Est, aşa cum este cazul grupării ucrainiene, date fiind costurile mai mici ale unei deplasări mai scurte. Prin comparaţie, CSU ar fi putut juca de exemplu cu echipe din Suedia sau Norvegia. “Din punct de vedere administrativ pare să fie bine. Am înţeles că sunt cam 1000 de km până la Luhansk şi nu ne rămâne decât să vedem cea mai bună variantă pentru a nu ajunge obosiţi acolo. În ce priveşte latura sportivă este un adversar care poate să ne pună probleme, iar faptul că jucăm returul la ei ne va determina să evoluăm foarte bine acasă. O echipă din Ucraina nu trebuie neglijată”, a fost reacţia lui Petru Ghervan la aflarea adversarului din optimile de finală.

Chiruţ: “Trebuie să rezolvăm calificarea din tur”

Interul stânga al Universităţii Suceava, Adrian Chiruţ, a declarat că adversarul cu care va juca echipa locală nu-i este cunoscut şi pare a fi accesibil. “Nu am auzit de această echipă şi până la urmă nici nu contează asta. Important este ca noi să jucăm bine şi să ne asigurăm încă din tur, acasă, un avantaj cu care să fim siguri de calificare. Poate era mai bine dacă jucam returul la Suceava, dar asta contează mai puţin. Să nu uităm că puteam da peste adversari mult mai puternici. Uitându-mă peste adversarele din acest an, e clar că va fi mult mai greu să repetăm performanţa de anul trecut”, a spus Chiruţ.


Intră acum și în grupul de