Primarul Ion Lungu cere sucevenilor sa nu „izoleze” judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care este şeful de campaniei electorală al PDL în judeţul Suceava, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că Suceava va fi cu siguranţă „izolată” dacă Traian Băsescu nu va fi reales preşedinte al României, pentru că judeţul nu va mai primi fonduri pentru derularea de proiecte.

Ion Lungu le-a solicitat sucevenilor ca, indiferent cum au votat în primul tur de scrutin, să voteze în cel de-al doilea tur cu candidatul susţinut de PDL pentru a se putea continua proiectele de dezvoltare ale municipiului reşedinţă de judeţ şi ale judeţului Suceava.

„Un vot împotriva lui Traian Băsescu este un vot pentru izolarea judeţului Suceava şi a municipiului, iar un vot pentru Traian Băsescu este un vot pentru continuarea proiectelor de modernizare”, a ţinut să precizeze primarul Sucevei. El a mai arătat că pentru atragerea de fonduri în judeţ este nevoie şi de lobby, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur este un apropiat al actualului preşedinte şi a adăugat că se teme că finanţarea unor proiecte aflate în prezent în derulare ar putea fi afectată dacă Traian Băsescu nu va fi reales.

Primarul Sucevei a mai declarat că proiectele majore din Suceava au fost începute în timpul mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu. Ion Lungu a mai spus că în judeţul Suceava Traian Băsescu a fost votat în primul tur de 39 la sută dintre alegători, iar în municipiul Suceava a primit 35 la sută din voturi, fiind cel mai bun rezultat al actualului preşedinte în judeţele Moldovei.

Luarea de poziţie a primarului de Suceava survine la puţină vreme după ce preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că PDL lansează zvonuri nefondate, potrivit cărora sucevenii vor avea de suferit dacă Traian Băsescu nu va fi reales preşedinte şi că judeţul nu va primi bani pentru proiecte de dezvoltare, că nu vor fi bani pentru plata pensiilor şi salariilor din învăţământ. „Este o minciună grosolană”, a mai spus liderul PSD Suceava care a subliniat că judeţul Suceava şi sucevenii se bucură de aceleaşi drepturi ca toţi locuitorii ţării. „Judeţul Suceava nu este un judeţ orfan şi nu depinde de Traian Băsescu, Emil Boc sau Gheorghe Flutur”, a ţinut să remarce Gavril Mîrza.


Intră acum și în grupul de