Balan: Sondajul Insomar care il da pe Geoana castigator la prezidentiale, „o smecherie ieftina”


Intră acum și în grupul de

„O şmecherie ieftină, uşor de demontat”. Aşa a catalogat secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, sondajul de opinie oferit publicităţii de Insomar, care îl indică pe candidatul PSD, Mircea Geoană, drept câştigătorul turului doi al alegerilor prezidenţiale, cu un scor electoral de 54%. „Din sondajele noastre se vede clar că, deşi Traian Băsescu este atacat din toate părţile şi Geoană este aşezat pe un piedestal de care nu se atinge nimeni, scorul este de 50%-50%”, a subliniat Bălan.

El a arătat că în ziua premergătoare primului de scrutin al alegerilor, sondajele îl arătau pe Mircea Geoană cu 4-5 procente în faţa lui Traian Băsescu, iar în ziua alegerilor, exit-poll-urile „au schimbat macazul” şi l-au dat pe Băsescu în faţa lui Geoană, cu câteva procente, scopul acestui „aranjament” fiind acela de a da impresia de credibilitate pentru turul doi.

Bălan consideră că pentru a câştiga simpatia electoratului „păpuşarii” se folosesc de primarul de Sibiu, Klaus Iohannis şi a afirmat că regretă că PD-L nu va putea dovedi niciodată că, şi dacă Mircea Geoană ar câştiga alegerile, Iohannis nu ar fi nominalizat premier. „Nu vom afla asta niciodată pentru că Traian Băsescu va câştiga alegerile”, a conchis deputatul sucevean.


Intră acum și în grupul de