Seful PSD Suceava solicita demisia presedintelui CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, i-a solicitat joi preşedintelui PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava pentru că nu conduce această instituţie, stă mai mult la Bucureşti şi pentru că materiale ale instituţiei, inclusiv însemnele naţionale, au fost folosite pentru demonstraţii de forţă ale PD-L. Totodată, el i-a mai cerut preşedintelui PD-L al CJ Suceava să-şi demită consilierul personal care a distribuit materialele CJ Suceava pentru mitingul PD-L organizat de 1 Decembrie.

„A portocalizat şi pedelizat Consiliul Judeţean Suceava”, a spus Mîrza, care a susţine că Palatul Administrativ din Suceava a devenit „sediul trupei PD-L” din judeţ.
Potrivit preşedintelui PSD, participanţii la aşa zisul miting anticomunist organizat marţi seara în municipiul Suceava au recunoscut că au primit steaguri tricolore şi materiale de propagandă electorală de la Consiliul Judeţean Suceava şi că o televiziune naţională a prezentat imagini filmate cu unul dintre participanţi care a declarat că de la Consiliul Judeţean a preluat şi predat materialele necesare demonstraţiei, precizând că de această acţiune s-a ocupat unul dintre consilierii personali ai lui Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, consilierul personal al lui Gheorghe Flutur, Cristian Creţu, secretar general adjunct al PDL Suceava, a declarat că steagurile respective au fost folosite la scena pregătită pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale. „Manifestările de Ziua Naţională au fost organizate de CJ şi Primăria Suceava şi a fost firesc să fie arborate însemnele naţionale. De la Consiliul Judeţean au fost date trei steaguri pentru scenă, steaguri care după încheierea manifestării au fost aduse înapoi la CJ. Nu ştiu dacă tânărul care a apărut la televiziune este cel care le-a adus înapoi, dar cu certitudine aceste steaguri nu au fost folosite la nici o manifestare, au fost pentru scenă. Despre alte materiale nu ştiu absolut nimic, la mine au ajuns doar cele trei steaguri ale CJ”, a spus Creţu.

La rândul său, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, consideră că în acest caz a asistat la o acţiune tipică a mogulilor de presă. „Este o acţiune tipică a mogulilor de presă, în care au introdus familia, prieteni şi însemne naţionale. Ne pare sincer rău că însemnele naţionale şi ziua naţională sunt folosite cu disperare în lupta politică. Dacă au existat manifestări ale tinerilor, de solidaritate cu cele ale tinerilor din Timişoara şi din alte centre universitare din ţară, este problema tinerilor respectivi. Personal, sunt de acord cu starea de spirit a tinerilor din ziua de astăzi”, a spus Bălan.


Intră acum și în grupul de