„Sa invatam sa schiem in Bucovina” la propunerea liberalilor suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Să învăţăm să schiem în Bucovina” este numele unui nou proiect de dezvoltare turistică pe care consilierii judeţeni liberali îl vor iniţia în vederea creşterii gradului de ocupare în unităţile de cazare din zonă.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în condiţiile în care mai multe staţiuni sucevene beneficiază de pârtii de schi, tinerii trebuie încurajaţi să vină să practice acest sport de iarnă.

El a arătat că turismul în judeţul Suceava este mai mult unisezonal, vara, când se practică turismul montan şi o perioadă scurtă în preajma sărbătorilor de iarnă. De aceea, Băişanu consideră că în perioada de iarnă trebuie atraşi mult mai mulţi turişti, în special tineri, care vor putea veni să înveţe să schieze pe pârtiile din Bucovina, atât pentru rentabilizarea investiţiilor pentru sporturile de iarnă cât şi pentru rentabilizarea unităţilor de cazare şi a celor de alimentaţie publică.

El a menţionat că o foarte importantă componentă a acestui proiect este de fidelizare a turiştilor, care după ce învaţă să schieze într-o anumită staţiune, vor continua să vină pentru acest sport în aceeaşi locaţie.

Băişanu a mai spus că CJ Suceava va trebui să promoveze Bucovina ca destinaţie pentru sporturi de iarnă, să identifice pensiunile sau hotelurile care doresc să intre într-un astfel de program şi, eventual, să iniţieze un proiect cu finanţare europeană pentru încurajarea practicării sporturilor de iarnă.


Intră acum și în grupul de