Elena Udrea nu mai crede in statisticile oficiale ale INS (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, PDL-ista Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că fenomenul de evaziune fiscală din domeniul turismului este destul de mare şi se manifestă în special în zona agroturismului şi al alimentaţiei în turism.

Ministrul turismului a spus într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări privind statistica Institutului Naţional de Statistică ce indică pentru anul 2009 o scădere a numărului turiştilor care au fost înregistraţi în cursul anului trecut în ţară, că aceste statistici se fac pe baza datelor înregistrate oficial, dar că aceste date pot fi denaturate de evaziunea fiscală ţi de modul în care sunt declarate anumite date de căre operatorii de turism.

Ea a ţinut să explice, încercând să fie cât se poate de diplomată că ministerul pe care-l conduce va încerca să realizeze propria statistică explicând că există dovezi evidente că numărul turiştilor a fost mult mai mare în 2009, exemplificând cu Litoralul sau zona Bucovinei. Ea a mai spus chiar că autorităţile austriece au raportat un număr mai mare de turişti austrieci care au mers în România decât sunt în datele INS.

„Există un fenomen al evaziunii fiscale şu nu se transmit datele corecte”, a transmis Elena Udrea. Întrebată din nou care crede că este amploarea acestei evaziuni, ministrul a spus că este „un procent mare” în special în zona agroturismului şi în zona de alimentaţie în turism, a restaurantelor. „Unii spun că poate fi şi de 30 %”, a explicat Elena Udrea referindu-se la procentul evaziunii fiscale în turism. Totodată, ministrul Elena Udrea a spus că măsurile fiscale care sunt prevăzute în proiectul Legii turismului ar putea fi ar putea fi preluate în Codul fiscal


Intră acum și în grupul de