Conducerea interimara a noului partid de stanga ar putea fi dezvaluita sambata


Intră acum și în grupul de

Componenţa Comitetului interimar de coordonare pentru pregătirea, organizarea şi funcţionarea unui viitor partid de stânga autentică ar putea fi anunţată de către fostul lider PSD Octav Cozmâncă sâmbătă, chiar în aceeaşi zi în care este programat a avea loc Congresul PSD.

Reamintim că fostul social-democrat Octav Cozmâncă a transmis, la sfârşitul lunii ianuarie, o scrisoare conducerii PSD, în care arată că partidul se îndreaptă spre un dezastru total, iar “grupul Geoană” l-a dus de la poziţia de lider la un partid de mâna a doua şi cere celor vinovaţi de situaţie să demisioneze. Cozmâncă mai susţine că, din păcate, PSD nu mai este un partid de stânga sau centru-stânga, cum pretind unii ideologi ai formaţiunii politice pentru că este condus de oameni cu concepţii şi mentalităţi de dreapta, pentru că foarte mulţi dintre liderii centrali şi locali ai PSD au, în dispreţul omului de rând, averi colosale de milioane de euro în ţară sau în străinătate.

Octav Cozmâncă mai arată, în scrisoare, că în condiţiile în care PSD nu mai este un partid de centru-stânga şi cu atât mai mult nu a fost niciodată un partid de stânga, este necesară apariţia pe eşicherul politic românesc a unei mişcări naţionale, autentice de stânga şi, implicit, crearea unui partid politic – Alianţa Naţională a Stângii Democrate (ANSD).

El precizează că acest partid – ANSD – va cuprinde în rândurile sale toate categoriile de cetăţeni şi va fi o alternativă viabilă la actuala situaţie politică, economică, socială, instituţională şi morală a României şi va repune ţara, împreună cu forţele responsabile din societatea românească, pe direcţia dorită de cetăţenii săi întrucât peste 80% dintre români cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar populaţia o duce din ce în ce mai greu. “ANSD va colabora activ, cu bună credinţă, cu toate forţele sănătoase ale societăţii, cu partidele politice parlamentare şi neparlamentare, cu sindicatele şi patronatele, cu societatea civilă din ţară, cu mişcarea de stânga din Europa”, sublinia Octav Cozmâncă.

Fostul lider social-democrat arăta, în 20 septembrie 2009, în scrisoarea deschisă prin care anunţa că se autosuspendă din PSD, că intenţionează să constituie o Alianţă de stânga în situaţia în care PSD nu va redeveni cea mai importantă forţă politică din România. El îşi exprima convingerea că o alianţă democratică de stânga va asigura şanse reale şi va acorda respectul meritat tuturor oamenilor acestei ţări.


Intră acum și în grupul de