Bejinariu vs. Mirza ?!?


Intră acum și în grupul de

După ce a anunţat că îl va susţine la viitoarele alegeri pe deputatul de Suceava, Eugen Bejinariu, în funcţia de vicepreşedinte al PSD, la nivel central, liderul judeţean sucevean Gavril Mîrza este în cărţi pentru un post de vicepreşedinte. Surse demne de încredere din rândul celor care negociază la nivel central viitorul preşedinte şi echipa acestuia ne-au declarat miercuri, sub protecţia anonimatului, că senatorul Mîrza este persoana pe care Mircea Geoană o agrează ca vicepreşedinte în echipa sa.

De altfel, Mîrza, care este preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD a anunţat public la finele săptămânii trecute că îi oferă necondiţionat votul lui Geoană al Congresul din 20 februarie, asta fără a implica însă un sprijin şi din partea altor memebri din delegaţia suceveană. Este însă de aşteptat ca în cazul când Mîrza va accepta să devină vicepreşedinte la nivel central să mai poată să atragă alături de el şi alţi membri din cei 47 câţi vor fi prezenţi la Congres.

Mircea Geoană a lansat la Suceava, săptămâna trecută, ideea că liderii din teritoriu nu au avut până acum o prea mare reprezentare în echipa preşedintelui şi a lăsat să se înţeleagă faptul că lideri din Moldova vor trebui promovaţi în funcţii pe viitor şi chiar în posturi de miniştri în cazul în care PSD reintră al Guvernare.

Pe de altă parte, şi deputatul Eugen Bejinariu are şanse să devină preşedinte, condiţia fiind ca liderul naţional să devină Miron Mitrea. Aceleaşi surse ne-au spus că negocierile în acest sens au fost deja duse şi că trebuie doar ca „manevrele” de la Congres să conducă înspre alegerea lui Mitrea.

La modul în care „curg apele” în PSD în momentul de faţă este foarte posibil ca până pe 20 februarie să asistăm la multe alte surprize la nivel naţional.


Intră acum și în grupul de