Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, anunță că bugetul alternativ prezentat de PSD propune stimularea producției interne, majorarea pensiilor și alocațiilor și nu austeritatea pe care o vor cei din PNL-USR-UDMR

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că bugetul alternativ propus de PSD ce urmează a fi prezentat miercuri, 27 ianuarie, reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care a băgat țara prim-ministrul Cîțu încă de pe vremea în care era ministrul Finanțelor.

„Spre deosebire de actualul premier care merge doar pe strânsul curelei, bugetul gândit de PSD propune programe de stimulare a producției interne care să conducă la creșterea numărului de salariați, ce vor produce venituri suplimentare pentru creșterea sustenabilă a pensiilor și alocațiilor”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că în bugetul propus de PSD, majorarea pensiilor și alocațiilor așa cum prevede legea (40% pensie și dublarea alocației), are loc în condiții comparabile cu veniturile bugetare și cu deficitul bugetar luate în calcul tocmai de către guvernul Cîțu.

„Nu este vorba de magie. Este vorba doar despre pricepere și guvernare pentru oameni. Doar cei care nu înțeleg cred că e magie. De altfel, de fiecare dată când a fost la guvernare, PSD a demonstrat că poate crește veniturile populației, concomitent cu creșterea economiei”, a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD a subliniat că nu trebuie uitat că în campania electorală PNL promitea creșterea pensiilor cu 8% din ianuarie, iar acum au amânat acest lucru de la 1 septembrie, pregătindu-se cel mai probabil să le înghețe și pe acestea.

„Cât despre disprețul arătat copiilor, nici nu are rostul să mai discutăm. E clar că ei nu sunt importanți pentru PNL, dacă nu votează”, susține Ioan Stan.

El a menționat că diferența  dintre cele două bugete este că bugetul PSD-ului este gândit pentru oameni și în interesul acestora.

„În viziunea noastră, companiile și mediul de afaceri trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de muncă și salarii mai bune. Facilitățile acordate companiilor trebuie să genereze prosperitate în buzunarele românilor, nu doar ale patronilor de multinaționale. Pentru că românii trebuie să fie mereu pe primul loc”, a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD a mai spus că din păcate, guvernul PNL-USR-UDMR nu înțelege asta și se învârte deja în cercul austerității: a scăzut puterea de cumpărare care a determinat scăderea consumului și ulterior scăderea producției și creșterea somajului.

„Ciclul se va relua pentru că măsurile implementate de guvern și cele anunțate de premierul Cîțu pentru acest an nu stimulează economia și nu aduc încredere nici în rândul populației, care va face economii pentru zile negre, nici în mediul de afaceri, care va opri investițiile”, a conchis Ioan Stan.