Flutur: „Gavril Mirza vine vinerea acasa si il apuca jalea de judet” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Este uşor pentru Gavril Mîrza să critice după ce vine în judeţ odihnit din Parlament”, a replicat vineri preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în urma criticilor lansate de liderul PSD Suceava cu privire la vizita guvernamentală efectuată joi în judeţ.

Şeful deliberativului judeţean a declarat că senatorul Gavril Mîrza „cântă o serenadă a opoziţiei”. „Gavril Mîrza vine vinerea acasă şi îl apucă jalea de judeţ, un judeţ pe care l-a lăsat cu frâna de mână trasă şi cu saboţii blocaţi”, a spus Flutur.
El a ţinut să sublinieze că delegaţia guvernamentală a avut cu autorităţile sucevene discuţii „pragmatice, concrete” şi că Guvernul a dat dovadă de aplecare asupra problemelor din judeţ. „Nu vine nimeni cu sacul de bani să-l lase în judeţ”, a spus Flutur. care a menţionat însă că Guvernul asigură sprijin, chiar şi financiar, pentru proiecte care se dovedesc fezabile şi pentru care autorităţile locale suportă cofinanţarea, exemplificând cu împădurirea zonelor degradate din judeţ unde CJ asigură cofinanţare de 1,7 milioane de lei.

Flutur a mai arătat că miniştrii prezenţi la Suceava au discutat cu autorităţile pe proiecte concrete, arătând că în învăţământ trebuie alocate 100 de milioane de lei pentru lucrările începute şi nefinalizate din care 20 de milioane de lei reprezintă restanţe pentru lucrări executate, că urmează să fie suplimentate fondurile pentru şoseaua de centură a Sucevei, astfel încât să fie finalizată conform programului în 2011, dar să fie alocate fonduri şi pentru celelalte patru şosele de centură programate din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni şi Rădăuţi.

Totodată, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi-a dat acordul de principiu pentru construcţia unei săli polivalente în municipiul Suceava, urmând să fie identificate sursele de finanţare, iar în cazul Aeroportului sucevean, autorităţile judeţene au luat în calcul dezvoltarea prin concesiune sau credit furnizor.

Flutur a mai adăugat că a primit asigurări că drumurile naţionale din judeţ vor fi plombate astfel încât să fie în stare bună odată cu începerea programului turistic „Paşte în Bucovina”. „Suceava trebuie să arate că are proiecte şi nu stăm cu mâna întinsă la Guvern”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de