Deputatul Catalin Nechifor pune problema unui nou imprumut (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

România a ajuns „o victimă” în contextul actual economic şi financiar mondial, a apreciat vineri deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, membru al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor. El consideră că din cauza izolării actualilor guvernanţi pe plan extern, România este şi ea izolată şi neinvitată la masa dialogului internaţional. „România nu a atins pragul de jos al crizei financiare. Ceea ce spunea Traian Băsescu privind un nou împrumut se adevereşte”, este de părere deputatul PSD.

Nechifor crede că un nou împrumut extern va determina ca viitorul guvern să aibă o misiune dificilă pentru că va trebui să achite creditul şi cu dobânzile aferente. El a arătat că guvernul trebuie să găsească noi investitori externi pentru că actualii investitori din ţară nu mai pot crea noi locuri de muncă, subliniind că fără noi investiţii care să conducă la crearea de locuri de muncă starea socială se va degrada.

În opinia parlamentarului sucevean, guvernanţii sunt rupţi de realităţile din ţară şi din străinătate, iar „exemplul Greciei nu ar trebui să ne lase indiferenţi”. Nechifor a mai subliniat că deja mişcările sociale au început să devină agresive „cu oameni care atacă la propriu primul-ministru”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la şedinţa de bilanţ a MApN, că, din cauza unor cheltuieli cu “sporuri inventate” şi pentru “tot soiul de avantaje speciale”, există riscul ca România să fie nevoită să facă un nou împrumut la sfârşitul acestui an. “Va trebui să ne dimensionăm exigenţele pe realităţile României şi va trebui să înţelegem odată pentru totdeauna că nu putem cheltui mai mult decât producem, şi asta nu o spun pentru armată, ci o spun în general. (…) Din acest punct de vedere, profit de întâlnirea cu dumneavoastră pentru a spune public că voi fi un susţinător al Guvernului în optimizarea cheltuielilor cu funcţionarea statului. Nu putem să ne bătătorim perspectiva de a împrumuta alţi bani pentru 2011-2012, pentru că sacrificăm chiar dezvoltarea României”, a spus Traian Băsescu.


Intră acum și în grupul de