BPN al PD-L va valida luni modificarile la Statutul partidului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Naţional al PD-L a convocat pentru luni şedinţa Colegiului Director pentru validarea modificărilor la Statutul partidului şi pentru stabilirea calendarului alegerilor interne.

Potrivit vicepreşedintelui PD-L, Gheorghe Flutur, propunerea Comisiei de modificare a Statului s-a conturat şi sunt mai multe prevederi noi, cum ar fi organizarea partidului pe secţii de votare şi pe colegii parlamentare de deputat, dar şi înfiinţarea organizaţiei de diaspora.

Viceliderul democrat-liberal a arătat în cadrul conferinţei de presă susţinute vineri că vor fi înfiinţate comisii de specialitate pe domenii cum ar fi învăţământ, sănătate, economie, dezvoltare, justiţie care vor elabora politici sectoriale şi acordă expertiză Executivului când partidul este la guvernare şi monitorizează ministerele când partidul este în opoziţie.

Flutur a mai spus că potrivit proiectului de modificare a statutului vor fi patru funcţii de prim-vicepreşedinte, 15 de vicepreşedinte, 12 secretari executivi, iar secretarul general va fi ajutat de trei secretari generali adjuncţi, pe regiuni, urmând ca organizaţiile judeţene să aibă doi prim-vicepreşedinţi. Totodată, membrii PD-L vor putea cumula două funcţii, dar nu la acelaşi nivel.

În ceea ce priveşte sigla partidului, aceasta va fi fără cratimă între PD şi L, dar în privinţa semnului electoral nu s-a luat o decizie.
Vicepreşedinte PD-L a mai subliniat că aceste propuneri vor trebui adoptate de Colegiul Director.


Intră acum și în grupul de