Deputatul de Suceava Vlad Popescu Piedone: Ministrul Sănătății nu a clarificat nimic privind raportarea deceselor COVID-19. A citit un pseudo-raport din care rezultă că mortul e de vină

Deputatul de Suceava Vlad Popescu Piedone a criticat, dur, luni, modul în care ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a prezentat în fața parlamentarilor la prezentarea raportului preliminar legat de raportare deceselor COVID-19.

„Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost prezentă astăzi, la solicitarea Grupului Parlamentar al PSD, la dezbaterea cu tema: “Prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătății privind raportarea deceselor de COVID-19 și clarificarea diferențelor dintre sistemele de raportare”.

Ce date credeți ca a prezentat ministrul Sănătății? Ce informații importante și relevante credeți ca au fost scoase la lumină de doamna ministru Mihăilă?! Exact! Nicio informație. Aaa, pardon. De fapt, tot ce a făcut a fost să citească cinic și robotizat date din raportul deja publicat de Ministerul Sănătății! Un pseudo-raport din care rezultă, în cel mai pur stil românesc, că mortul e de vină!”, a declarat Popescu.

El spune că, din păcate, transparența invocată în nenumărate rânduri de către USR-PLUS în trecut este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire.

„Pe scurt, zero respect pentru cetățeni! Zero respect pentru românii care așteaptă ca autoritățile să fie transparente și să prezinte situația reală cu care ne confruntăm.

Doamna Mihăilă, funcția de ministru al Sănătății nu înseamnă să veniți cu fițuica pregătită de alții! Sănătatea românilor nu poate fi tratată cu atât de multă superficialitate!”, a transmis deputatul.

loading...