Deputatul PSD Mirela Adomnicăi constată că pentru guvernați educația poate să mai aștepte întrucât relaxările pentru concedii și petreceri sunt considerate prioritare

„Educația și implicit marele proiect ”România Educată” a meritat doar o biată remarcă la finalul discursului prezidențial care anunța triumfător relaxări peste relaxări în pandemie. Atât a putut face profesorul Iohannis, doar să-i anunțe pe copii, profesori și părinți că pentru ei nu se schimbă nimic”, a declarat, luni, deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi.

Ea a spus că România este verde, că România se relaxează, că se ridică restricțiile, că se pot face evenimente, nunți, botezuri, se poate merge la teatru, la restaurant, la concerte, că se renunță la măști în aer liber, dar că nimic nu se schimbă pentru școli.

„Se aplică în continuare regula care impune cursuri online și nu școală adevărată în localitățile unde rata de infectare este peste 1 la mie. Sute de mii de elevi din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a , a X-a și a XI-a, sunt obligați în continuare să facă școală online și tot așteaptă, ei și familiile lor, o decizie care să le permită revenirea în sălile de curs”, a declarat deputatul sucevean.

Mirela Adomnicăi consideră că propunerea ministrului Educației de a lua ca referință ziua imediat următoare după trecerea în jos sau în sus a pragului de 1 la mie, pentru redeschiderea sau închiderea școlilor aduce și mai multă impredictibilitate în sistemul de învățământ.

„Practic, în loc să se rezolve problemele, acestea se complică și mai mult și riscă să devină un haos generalizat. Chiar se dorește să se condamne o întreagă generație de elevi?”, se întreabă deputatul social-democrat sucevean.

Ea a subliniat că Guvernul are la îndemână varianta testării și astfel ar putea ține școlile deschise indiferent de rata de incidență.

„Sunt teste rapide non invazive nazale aprobate deja de Agenția Națională a Medicamentului, care pot fi folosite pentru testarea elevilor și profesorilor. De ce se tot întârzie aplicarea acestor măsuri? Sau poate așteptăm ca premierul Cîțu să devină mai inspirat după ce revine din vizita nocturnă de la Vama Veche, promisă fanilor săi ”all-nighters”, și mai vedem pe urmă ce facem cu educația? Să nu fie prea târziu!”, a adăugat parlamentarul sucevean.

Ea a menționat că se impune ca guvernarea coaliției de dreapta, PNL-USRPLUS-UDMR să revină la rațiune și să facă ce face întreaga Europă, să deschidă școlile pentru toți copiii.

„ Școala online nu e școală, e doar un simulacru, toate studiile o arată și ar fi cazul să se termine imediat cu această bătaie de joc la adresa elevilor, a părinților și a profesorilor!”, a conchis Mirela Adomnicăi.

loading...