Parlamentarii PDL de Suceava pledeaza pentru masuri de austeritate care sa ocoleasca categoriile defavorizate


Intră acum și în grupul de

La întâlnirea grupurilor parlamentare cu premierul şi şeful statului care va avea loc marţi, parlamentarii PDL de Suceava vor susţine ca măsurile de austeritate să evite pe cât posibil categoriile defavorizate şi anume pensionarii, copiii şi persoanele cu handicap. Asta a transmis luni prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, sindicaliştilor suceveni. „De asemenea, Gheorghe Flutur va susţine acest lucru în calitate de vicepreşedinte PD-L în şedinţa coaliţiei”, a asigurat Onofrei.

Potrivit senatorului democrat-liberal, reprezentanţii federaţiilor sindicale din judeţ au cerut parlamentarilor democrat-liberali suceveni ca la votul din Parlament pentru asumarea răspunderii guvernamentale pentru măsurile de austeritate care vizează reduceri de salarii şi pensii să voteze la vedere şi împotriva guvernului. Onofrei a arătat că democrat-liberalii au admis faptul că pot vota la vedere, însă nu şi împotriva propriului guvern. „În privinţa votului, am explicat că nu e nici o problemă să votăm la vedere, însă nu ni se pare corect să votăm împotriva propriului nostru guvern pe care-l susţinem”, a spus senatorul PDL de Suceava.

Pe de altă parte, el a adăugat măsurile anticriză propuse de PSD nu sunt nici aplicabile, nici realiste, ci doar populiste. „Am exemplificat cu Spania şi Grecia unde la guvernare sunt partide de stânga, iar măsurile pe care le-au luat nu seamănă nici pe departe cu cele propuse de PSD în România. Este populism din dorinţa de a aduna simpatie nu de a rezolva situaţia”, a afirmat Onofrei. Senatorul democrat-liberal a mai menţionat că s-a convenit cu sindicaliştii ca dialogul să continue până la luarea unei decizii finale.


Intră acum și în grupul de