Echipa de minihandbal a LPS CSS Suceava s-a calificat la turneul final (Handbal masculin)


Intră acum și în grupul de

Sala de sport din Roman a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute una din grupele semifinale ale Campionatului Naţional de minihandbal masculin (copii născuţi în 1999 sau mai mici). La competiţie au participat opt echipe care au fost împărţite în două grupe de câte patru, primele două clasate la final urmând a se califica la turneul final.

Formaţia LPS CSŞ Suceava a jucat în grupă cu echipele reprezentative din Roman, Medgidia şi Bacău. În prima partidă Suceava a cedat în faţa grupării gazdă din Roman cu 8-12, dar a învins apoi echipele din Medgidia şi Bacău cu 9-8, respectiv 9-5. În semifinale LPS CSŞ Suceava s-a impus la capătul unui meci dramatic în faţa formaţiei din Vaslui cu 12-10, pentru ca în finală să cedeze din nou în faţa gazdelor romaşcane cu 7-11. Ajungând în finală gruparea suceveană şi-a cucerit dreptul de a fi prezentă la turneul final care va avea loc la mijlocul lunii viitoare într-o locaţie care va fi stabilită prin licitaţie.

„M-a bucurat foarte mult evoluţia copiilor noştri care s-au străduit să realizeze ceva la competiţia de la Roman. În mod clar la astfel de turnee este dificil să lupţi împotriva grupării gazdă, însă acest lucru reprezintă o experienţă şi pentru cei mai mici chiar.

Modul în care s-au mobilizat cei mici mă face să mă gândesc că o parte dintre ei vor progresa cu siguranţă şi vor ajunge să joace handbal şi la următoarele nivele de vârstă. Trebuie să spun că nu a contat foarte mult talia la această competiţie, cei mai mici fiind şi mai iuţi şi mai inspiraţi. Toată echipa noastră s-a „ambalat” serios în finală copii plângând efectiv când au pierdut. Eu i-am încurajat şi le-am spus că nu poţi câştiga întotdeauna şi că trebuie să înveţi din înfrângeri”, a declarat antrenorul echipei de minihandbal a LPS CSŞ Suceava, Răzvan Bernicu.

Din formaţia suceveană au făcut parte sportivii: Bogdan Cozorici, Ovidiu Cozorici, Călin Croitor, Alexandru Drăgoi, Cosmin Florea, Robert Alupoaie, Andrei Năstasă, Lucian Nichiţelea, Andrei Hîncu, Claudiu Lăzurcă, Claudiu Breabăn şi Eduard Tronciu.


Intră acum și în grupul de