Senatorul George Mîndruță: Noul an școlar aduce sfidare și nereguli la Suceava


Intră acum și în grupul de

Liderul județean al USR-PLUS Suceava, senatorul George Mîndruță, acuză actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Suceava de lipsă de transparență, dar și de modul în care a înțeles să gestioneze numirile în funcțiile de conducere ale școlilor din județ.

Într-un comunicat, senatorul îl atenționează pe inspectorul școlar general al județului Suceava, Grigore Bocanci, și îl avertizează asupra pericolului la care sunt expuși elevii din județ ca urmare a magamentului pe care șeful ISJ a ales să îl aplice la acest moment.

George MÎNDRUȚĂ

Vă redăm integral comunicatul liderului județean USR-PLUS Suceava:

„Atrag atenția asupra situației în care se află sistemul de învățământ din Suceava, la mai puțin de o lună distanță de începerea noului an școlar.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Suceava a reușit să creeze o situație criticată de personalul pe care îl reprezintă. Aspectele care au atras nemulțumiri asupra conducerii privesc încălcarea ordinului Ministrului Educației referitor la numirile în funcțiile de conducere, îndrumare și control neocupate, precum și afișarea funcțiilor vacante în unitățile școlare.

Reproșurile aduse conducerii, în special inspectorului general Grigore Bocanci, privesc lipsa de organizare și transparență, precum și încălcarea termenelor numirii interimarilor, conform OMEN 5991/2020.

Noul an școlar aduce sfidare și nereguli la Suceava, încălcând interesul elevilor, în contextul în care există deja amenințarea pandemiei, iar organizarea timpurie ar fi putut fi un atu.

Cei care au cel mai mult de suferit în contextul creat sunt elevii”.


Intră acum și în grupul de