Secretarul general al PNL Suceava, Viorel Seredenciuc, respinge acuzele privind eliminarea susținătorilor lui Ludovic Orban din delegația pentru Congres și spune că primarul Neculai Miron este frustrat: În timpul Colegiului Director Județean al PNL Suceava nu s-au îngrădit drepturile celor prezenți și s-a respectat Statutul PNL


Intră acum și în grupul de

Secretarul general PNL Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat, sâmbătă, că în timpul Colegiului Director Județean al PNL Suceava nu s-a încălcat Statutul PNL și nu s-a îngrădit niciun drept celor prezenți, iar acuzațiile aduse de primarul PNL din Bosanci, Neculai Miron, sunt frustrări.

„Pentru corecta informare a opiniei publice aş dori să spun că astăzi a avut loc Colegiul Director Judeţean al PNL Suceava, şedinţă în cadrul căreia, conform Statutului, s-au supus la vot cele două moţiuni, ale lui Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Votul a fost secret. Din cei 118 de participanţi la vot, 117 au votat moţiunea Florin Cîţu şi un vot a fost pentru moţiunea lui Ludovic Orban”, a precizat Seredenciuc.

El a respins acuzele lui Neculai Miron.

„Respingem afirmaţiile domnului Nicolae Miron, precizând că s-a respectat întocmai statutul PNL. În timpul desfăşurării lucrărilor nu s-au îngrădit în niciun fel drepturile celor prezenți. Nu au fost alte propuneri față de cele inițiale şi nici nu s-a autopropus vreun membru al PNL Suceava pentru a participa la Congresul din data de 25 septembrie. Considerăm că frustrările unui om nu trebuie să se transforme în acuzaţii publice nefondate. PNL Suceava este o organizaţie puternică în cadrul partidului şi respectă în egală măsură şi votul majorităţii, precum şi votul minorităţii, chiar dacă acesta este singular”, a conchis Seredenciuc.

Primarul PNL al comunei Bosanci, Neculai Miron, l-a acuzat, sâmbătă, pe președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, de dictatură pentru că a eliminat toți simpatizanții lui Ludovic Orban din delegația organizației județene PNL Suceava care va participa la Congresul PNL din 25 septembrie.

El a spus că între cei care nu au fost acceptați în delegație sunt și președinți de organizații care au obținut scoruri electorale de 70 la sută.

Potrivit lui Miron, prin modul în care a acționat, Gheorghe Flutur ar fi încălcat Statutul PNL care prevede „Fără discriminări sau privilegii, membri PNL, pot să își exprime liber opiniile cu privire la opțiunile politice ale partidului, la activitatea organismelor de conducere ale acestuia și a reprezentanților partidului în funcții numite sau alese, să aleagă, să candideze și să fie aleși”.


Intră acum și în grupul de