Consilierii PSD Suceava au părăsit ședința când s-a votat pentru organizarea licitației pentru salubrizarea stradală a municipiului. Cușnir: Ați amânat licitația ca să devină un subiect urgent. Lungu: Suntem în cadru absolut legal


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali PSD Suceava au părăsit, joi, ședința la votul privind organizarea licitației pentru salubrizarea municipiului Suceava acuzându-l pe primarul Ion Lungu că a venit cu această inițiativă cu câteva săptămâni înainte de expirarea unui contract de șapte ani.

„Este o obișnuință să nu rezolvați lucrurile la timp până a deveni urgent pentru a genera presiune”, a spus liderul grupului PSD din CL Suceava, Dan Ioan Cușnir.

El a arătat că nu este acceptabil ca un contract de șapte ani să fie dezbătut în ședință extraordinară cu 3 săpt înainte de expirarea lui.

Cușnir a mai spus că din punctul lui de vedere procedura trebuia începută cu multe luni în urmă mai ales că acest contract este de șapte ani.

„Este o mascaradă. Dacă începeați procedurile cu 6 luni înainte era o inițiativă corectă”, a mai declarat Cușnir care a menționat că grupul PSD părăsește ședința la acest punct de pe ordinea de zi.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a declarat că acum doar se hotărăște demararea procedurii de licitație.

„Nu văd în ce constă mascarada. Suntem în cadru absolut legal”, a spus Lungu care a argumentat că era o problemă dacă respectivul contract era deja expirat.

El a mai arătat că a fost perioada de concedii și că din acest motiv a fost inițiat acum proiectul de hotărâre.

Mai mult, Ion Lungu a explicat că se va prelungi contractul actual până când va fi desemnat noul operator care va efectua salubrizarea stradală.

Primarul a estimat că în jumătate de an-un an, se va decide operatorul care va realiza salubrizarea stradală.

Și viceprimarul Lucian Harșovschi a considerat ca fiind doar cu caracter electoral gestul consilierilor locali PSD pentru că el consideră că se începe o nouă procedură de licitație pentru a se asigura servicii de salubritate stradală mai bune.


Intră acum și în grupul de