Deputatul Ioan Stan zangane „talantii PDL” in urechile parlamentarilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, consideră că banii pe care Guvernul a promis că-i va acorda cu împrumut autorităţilor locale pentru a-şi plăti datoriile către firme sunt de fapt „talanţii” cu care plăteşte parlamentarilor PDL, votul împotriva moţiunii de cenzură.

Ioan Stan a spus duminică, într-o conferinţă de presă că, imediat după ce moţiunea de cenzură nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va acorda împrumuturi primăriilor, bani cu care să-şi plătească astfel datoriile către furnizori. „Este răsplata acţiunilor parlamentarilor PDL ce au votat împotriva moţiunii. Aceştia sunt talanţii pentru vot”, a specificat deputatul social-democrat sucevean. El s-a mai întrebat dacă nu cumva Guvernul s-a transformat în bancă, de poate oferi împrumuturi primăriilor.

Ioan Stan a mai spus că aşteaptă ca Guvernul să stabilească şi criteriile în baza cărora vor fi alocate aceste fonduri şi că el va urmări cu atenţie cum se împart banii. Deputatul a mai subliniat că Guvernul trebuie să aibă în vedere să finanţeze proiectele aflate în derulare în localităţi pentru că altfel, primăriile vor intra în faliment.

Reamintim că Guvernul BOC IV a anunţat că va împrumuta primăriile în acest an cu până la 1,5 miliarde lei, cu bani obţinuţi din privatizări, pentru a-şi achita obligaţiile restante la 31 decembrie 2009 către furnizorii de servicii şi lucrări, aceştia urmând să utilizeze fondurile pentru a-şi plăti la rândul lor datoriile către stat


Intră acum și în grupul de