Primarii PSD se razbuna pe ”jurizarea politica” a proiectelor pe masura 3.2.2 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Comisia de petiţii din Parlamentul European a luat în dezbatere cererea depusă de 25 de primari PSD din judeţul Suceava privind modul în care s-au aprobat proiecte de renovare a satului românesc prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 3.2.2, urmând ca situaţia sesizată să fie discutată cu reprezentanţii Comisiei Europene.

Liderul județean al PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunțat duminică faptul că sesizarea primarilor PSD referitor la modul în care au fost selectate proiectele depuse prin PNDR a fost dezbătută în Comisia de petiţii a PE şi că s-a stabilit ca problemele sesizate să fie discutate cu reprezentanţii Comisiei Europene în vederea corectării situaţiei.

„Semnalul este unul foarte puternic şi foarte încurajator pentru primarii care au depus proiecte prin PNDR”, a ținut să remarce deputatul Nechifor. El a mai declarat că membrii Comisiei de petiţii din PE urmează să se întâlnească pe această temă cu reprezentanţi ai Comisariatului pentru Agricultură urmând să se stabilească o soluţie în aceste cazuri.

Liderul PSD Suceava a mai spus într-o conferință de presă că nu există riscul să se blocheze fondurile europene pe acest program european întrucât sesizările au fost făcute înainte să înceapă finanţarea. „Putem asista la o procedură de infringement dacă situaţia nu este corectată pentru că s-au schimbat regulile jocului în timpul jocului fiind modificate criteriile de punctare ceea ce încalcă regulile europene”, a remarcat deputatul Cătălin Nechifor.

El a mai spus că este bine că PSD a sesizat aceste nereguli înainte de începerea finanţării pentru că se elimină riscul ca fondurile folosite greşit să trebuiască să fie returnate.

Reamintim că un număr de 25 de primari PSD din judeţul Suceava au contestat modul în care au fost jurizate proiectele pe care le-au depus prin PNDR-măsura 3.2.2- pentru modernizări de drumuri comunale, aducţiuni de apă şi canal, sau aşezăminte social-culturale considerând că au fost depunctaţi fără motiv. Ei au transmis o sesizare Comisiei de petiţii din Parlamentul European în care au arătat că la punctarea proiectelor criteriile de departajare stabilite iniţial au fost modificate după ultima zi de depunere a proiectelor.


Intră acum și în grupul de