Senatorul Onofrei reclama atacuri „necurate” la adresa Parlamentului si parlamentarilor


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei s-a exprimat duminică în sens negativ faţă de atacurile concentrate asupra Parlamentului, atât din afara cât şi din interiorul instituţiei, pe care le consideră periculoase şi că au ca ţintă finală democraţia. Din punctul de vedere al senatorului sucevean Parlamentul este acum văzut acum ca principalul vinovat de situaţia din ţară.

Orest Onofrei, care este secretar al Senatului, a declarat că de mai mult timp există un atac concertat asupra celei mai importante instituţii care asigură democraţia, Parlamentul, şi s-a ajuns în situaţia ca această instituţie să fie văzută ca principalul vinovat de ceea ce se întâmplă în ţară.

„Atacurile directe, indirecte, explicite sau implicite, făcute conştient sau inconştient, unele dintre ele de la Preşedinţie, Guvern, opinia publică, inclusiv din Parlament, sunt de mai mulţi ani şi sunt periculoase pentru că atacă principala instituţie a democraţiei”, a mai spus Onofrei. El a arătat că indiferent cât de mult adevăr este în ceea ce se spune de Parlament sau parlamentari, sau indiferent cât de mare este procentul parlamentarilor care sunt acuzaţi de diverse acţiuni, generalizarea situaţiilor şi atacul asupra întregului Parlament este deosebit de periculos.

„Întrebarea este ce s-ar întâmpla dacă nu am avea Parlament”, a ţinut să remarce parlamentarul sucevean.

El a mai declarat că atacurile venite din afara Parlamentului, nu sunt corecte dar pot fi, uneori, de înţeles, însă mult mai grav este faptul că există atacuri care vin chiar din interiorul Parlamentului. Senatorul PDL consideră că şi încercarea de a împărţi parlamentarii în răi şi buni este tot un atac la democraţie. „Singurul loc unde parlamentarul are imunitate este votul. Culpabilizarea unui grup de parlamentari pentru votul lor este un atac la democraţie. Inclusiv lista ruşinii este un atac la democraţie”, a ţinut să explice Orest Onofrei.

El a mai spus că Parlamentul ar trebui să aibă o reacţie de apărare şi solidaritate ori de câte ori este atacat şi asta indiferent dacă atacurile vin din interior sau din exterior.


Intră acum și în grupul de