Baisanu: Traian Basescu nu suporta criticile si nici existenta altor opinii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Nici un preşedinte şi nici un Guvern nu a pronunţat asemenea inepţii”, a declarat joi liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, făcând referire la considerarea presei drept vulnerabilitate în Strategia Naţională de Apărare.

Preşedintele PNL a spus într-o conferinţă de presă că preşedintele Traian Băsescu s-a gândit peste noapte că presa reprezintă una din problemele ce ar ataca grav securitatea României dovedind că nu suportă criticile şi nu consideră că pot exista şi opinii diferite.

Băişanu a mai apreciat că preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte ca presa să fie docilă, să-i ridice osanale. „Doreşte să i se aducă osanale la televizor ca pe vremea lui Ceauşescu când la telejurnal se vorbea doar de primul om al ţării şi de prima doamnă”, a arătat liderul liberal.

El a adăugat că nu este de acceptat o asemenea situaţie şi că se impune un front comun pentru păstrarea democraţiei şi stoparea atitudinilor dictatoriale. „În decembrie 1989 s-a murit pentru a se putea vorbi liber într-o ţară liberă, acum se ajunge să fie arestaţi oameni pentru ca acea libertate să le fie luată”, a precizat Băişanu.

Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT.


Intră acum și în grupul de