Baisanu: Traian Basescu nu suporta criticile si nici existenta altor opinii (VIDEO)

„Nici un preşedinte şi nici un Guvern nu a pronunţat asemenea inepţii”, a declarat joi liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, făcând referire la considerarea presei drept vulnerabilitate în Strategia Naţională de Apărare.

Preşedintele PNL a spus într-o conferinţă de presă că preşedintele Traian Băsescu s-a gândit peste noapte că presa reprezintă una din problemele ce ar ataca grav securitatea României dovedind că nu suportă criticile şi nu consideră că pot exista şi opinii diferite.

Băişanu a mai apreciat că preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte ca presa să fie docilă, să-i ridice osanale. „Doreşte să i se aducă osanale la televizor ca pe vremea lui Ceauşescu când la telejurnal se vorbea doar de primul om al ţării şi de prima doamnă”, a arătat liderul liberal.

El a adăugat că nu este de acceptat o asemenea situaţie şi că se impune un front comun pentru păstrarea democraţiei şi stoparea atitudinilor dictatoriale. „În decembrie 1989 s-a murit pentru a se putea vorbi liber într-o ţară liberă, acum se ajunge să fie arestaţi oameni pentru ca acea libertate să le fie luată”, a precizat Băişanu.

Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT.